fbpx

Groenten invriezen voor een snelle smoothie

groenten invriezenGroenten invriezen om een snelle smoothie te maken. 

Heb je ‘s morgens geen tijd om je smoothie te maken? Moet je alle groenten nog wassen en snijden? Dat kan anders! Met groenten invriezen.

 

 

Smoothie dag

Vandaag heb ik een smoothie dag en ik kocht daarvoor spinazie. Helaas hadden ze alleen maar een grote zak van 500 gram. Nu had ik echt geen zin om de spinazie soep te maken. En ja wat doe je dan met de rest van de spinazie?

Juist ja, invriezen!

Als je de dag begint met een smoothie en ‘s morgens eigenlijk niet zoveel tijd hebt om alles te snijden, dan doe je dat de avond van te voren. Snijd alle ingrediënten (groenten en fruit) en vries dit in. ‘s Morgens uit de vriezer en hop zo de blender in. Ideaal.

Als je er een heet kopje water aan toevoegt krijg je min of meer een slush puppie. Lekker en de kinderen zijn er dol op.

Kan je alle groenten invriezen?

Ja de meeste groenten kan je goed invriezen. Maar ook fruit kan je goed invriezen. 

Denk aan spinazie, paksoi, banaan, avocado. Hoe vaak heb je niet een halve banaan of een halve avocado nodig in je smoothie? Weggooien is vanaf nu verleden tijd. Invriezen dus.

En de voedingstoffen blijven bewaard!

 

Handige sluitzakjes

Bij de Lidl haal ik hele handige diepvrieszakjes. Ze heten Aromata diepvrieszakjes. In de maten 1 of 3 liter. Ze zijn superhandig, je kan ze meerdere keren gebruiken. De diepvrieszakjes zijn hersluitbaar met een rits. 

Ik stop er een handvol spinazie in en rits het bijna tot het eind dicht. Dan maak ik een kleine opening en zuig het overtollige lucht eruit. Snel dichtritsen en hop in de vriezer. Schrijf van te voren op het zakje wat er inzit.

 

Hoe vaak heb je niet een halve banaan of een halve avocado nodig in je smoothie? Weggooien is vanaf nu verleden tijd.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: