fbpx

Glycemic Index by Dr. Jenkins

glycemic indexDr. Jenkins wilde bepalen welk voedsel het beste was voor mensen met diabetes. Het dieet dat het meest wordt aanbevolen voor mensen met diabetes was gebaseerd op een systeem van koolhydraatuitwisselingen. Elke uitwisseling, of een portie voedsel, bevatte dezelfde hoeveelheid koolhydraten. Het uitwisselingssysteem veronderstelde dat alle zetmeelrijke voedingsmiddelen hetzelfde effect hadden op de bloedsuikerspiegel – hoewel enkele eerdere studies anders hadden gesuggereerd.

Dr. Jenkins was een van de eerste onderzoekers die het gebruik van uitwisselingen uitdaagde en onderzocht hoe individuele voedingsmiddelen onze bloedsuikerspiegel daadwerkelijk beïnvloeden.

Omdat de benadering van Dr. Jenkins zo logisch en systematisch was, trok het andere wetenschappers en onderzoekers aan toen het originele wetenschappelijke artikel in maart 1981 in het American Journal of Clinical Nutrition werd gepubliceerd.

Glycemic Index

Sinds die tijd hebben voedingswetenschappers over de hele wereld het effect van veel voedingsmiddelen op de bloedsuikerspiegel getest, waardoor Jenkin’s classificatie van koolhydraten verder is ontwikkeld op basis van wat hij de Glycemic Index (GI) had genoemd. Vandaag kennen we de GI-waarden van ongeveer 2000 verschillende items (wereldwijd) die zijn getest bij gezonde mensen met diabetes.

Geniet van je GI-reis.

Bron: The GI-club

 

Dr. David Jenkins is de grondlegger van de Glycemic Index, al in 1981 bestudeerde hij het effect van koolhydraten op de bloedsuikerspiegel

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: