Gevulde courgette met kaneel gehakt

gevulde courgetteDit gerecht van gevulde courgette met kaneel gehakt is ronduit lekker. De geur van kaneel zalig. Omdat het op het eind nog de oven ingaat, kan je het eventueel al een paar uur van te voren bereiden.

Ik heb het geserveerd met een frisse salade en voor mijn mede huisgenoten met gekookte quinoa. Zij zitten in fase 2, terwijl ik opnieuw in fase 1 zit.

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el kaneel
  • olijfolie
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je de gevulde courgette

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet een ovenschaal in.

Was de courgettes en droog deze af. Snijd de courgette in de lengte voorzichtig door.

Leg ze in de ovenschaal en strooi wat zout in de courgettes.

Snipper de ui en het teentje knoflook.

Bak deze met wat olijfolie in een koekenpan.

Voeg het gehakt toe.

Rul en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg paprikapoeder en kaneel toe.

Maak het geheel op smaak met zout en peper.

Schep het gehaktmengsel voorzichtig in de courgettes. En strooi er geraspte kaas over, zelf kaas raspen is beter, waarom dat lees je hier.

Giet nu nog een klein straaltje olijfolie in de courgettes.

En bak de gevulde courgette in de oven gaar op 180 graden voor ongeveer 35 a 40 minuten.

courgette gevuld met gehakt

Deze gevulde courgette met rundergehakt en een flinke dosis kaneel is zo lekker en het ruikt zo heerlijk. Simpel te maken en snel klaar.

Dit recept is oorspronkelijk van Sonja B. en ik heb er mijn eigen twist aangegeven. Ik had dit recept van courgettes gevuld met gehakt al een keer eerder geplaatst, deze versie 2.0 is bijna gelijk aan versie 1.0
Maar nu met mooiere foto’s.

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: