Frittata met kip en paprika

frittata met kip en paprikaFrittata met kip en paprika is de volgende dag koud ook erg lekker.

Maak een beetje extra van dit gerecht en dan heb je een lekkere lunch voor de volgende dag.

 

 

Ingredienten:

  • 2 kipfilets
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje noflook
  • 6 eieren
  • 50 gram geraspte kaas (Gruyere heeft de voorkeur)
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je de frittata met kip en paprika:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze even bruin aan. Haal ze uit de pan en schep ze in een ovenschaal. Bewaar voor later.

Fruit in dezelfde pan nu de ui en knoflook kort, voeg de paprika toe en fruit deze voor circa 3 minuten. Schep dit mengsel in de ovenschaal.

Klop de 6 eieren los met wat zout en peper. Roer de gerapste kaas erdoor en giet deze over de kip en paprika.

Plaats de ovenschaal voor circa 15 a 20 minuten op 160 graden in de oven. Het gerecht is klaar als de eieren volledig zijn gestold

 

Dit gerecht van frittata met kip en paprika is koud ook zo lekker, dat ik altijd wat extra maak voor de volgende dag.

Plaats een reactie