fbpx

Eiwitrijke recepten, gratis download

eiwitrijke recepten

Een prachtig vormgegeven hardcover boek met ruim 240 pagina’s aan no-nonsense info over gezond eten in de praktijk en meer dan 105 eiwitrijke recepten voor elk moment van de dag.

 

FitChef richt zich op mannen en vrouwen die gezonder willen leven en er beter uit willen zien. Fitter en strakker, met minder lichaamsvet. De recepten zijn geschikt voor iedereen die op zijn voeding let, niet urenlang in de keuken wil staan, maar toch lekker en gevarieerd wil eten.

FitChef bevat 105 uitgebalanceerde recepten voor elk moment van de dag. Allemaal boordevol eiwit en andere voedingsstoffen in de juiste verhouding. Dat helpt je om fit te worden én te blijven!

De recepten zijn afgestemd op verschillende eetmomenten: ontbijt, lunch, diner, onderverdeeld naar voor-, hoofd- en nagerechten, en tussendoortjes (zowel zoet als hartig, inclusief eiwitshakes).

 

Met of zonder koolhydraten

Bij elk recept is de voedingswaarde per persoon of portie vermeld, zodat je precies kunt zien hoeveel eiwit, koolhydraten en vet je binnenkrijgt. Bij veel recepten heb je bovendien de keus of je ze met of zonder bron van koolhydraten eet. Zo kun jij je voedingspatroon helemaal afstemmen op je doelstelling.

Tegenwoordig wordt aan veel producten suiker toegevoegd. Vanzelfsprekend aan taart, koek en snoepgoed, maar ook aan producten waar je het niet van zou verwachten zoals gerookte zalm, gehakt, ontbijtkoek, vruchtenyoghurt en tomatensoep.

In dit boek leer je suiker te herkennen en zo natuurlijk mogelijk te eten. Alle recepten bestaan uit verse, onbewerkte ingrediënten, met veel belangrijke voedingsstoffen zoals eiwitten, goede koolhydraten, essentiële vetzuren, vitamines, vezels en mineralen.

Zo krijg je alles binnen wat je nodig hebt en verklein je de kans op ongewenste eetbuien. Bovendien houd je zo overmatig zout en additieven buiten de deur.

Betaalbare ingrediënten

Gezond leven moet leuk zijn en niet ten koste gaan van alles. De ingrediënten zijn betaalbaar en gewoon te koop bij de standaard supermarkt. Geen peperdure exotische ingrediënten, maar alledaagse voedingsmiddelen.

Alle recepten zijn gemakkelijk te bereiden en vragen niet meer dan 5 tot maximaal 30 minuten aan bereidingstijd. Eet je alleen of juist met het hele gezin? Geen probleem! De recepten zijn zo samengesteld dat je ze helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Geen gedoe, maar praktisch, efficiënt en snel.

Gezond eten in de praktijk

Je leert niet alleen wat je moet eten, maar ook waarom! FitChef geeft antwoord op knellende vraagstukken en bevat nuttige tips om gezond eten in de praktijk te brengen. 

. Hoeveel moet je eten? 
. Waarom zijn eiwitten zo belangrijk?
. Hoeveel koolhydraten kun je eten? 
. Wat voor vetten kun je niet missen? 
. Wat te eten rondom het sporten? 
. Hoe ga je een hongergevoel tegen? 
. Wat moet je altijd op voorraad hebben?
. Hoe herken je suiker?

Op deze en nog veel meer vragen geeft dit boek een helder antwoord. In duidelijke taal en voor iedereen te begrijpen. 

De recepten bevatten relatief veel eiwit. Dit is gunstig voor vetverlies, het in stand houden van je spiermassa en het controleren van je hongergevoel.

%d bloggers liken dit: