Chocolade marquise, klassiek Frans gerecht

chocolade marquise

Chocolade marquise is een heerlijk nagerecht met maar 5 ingrediënten. 

Dit Franse chocolade dessert maak je van chocolade met minimaal 70% cacao en het is een fase 2 gerecht. 

Je hebt geen oven nodig, het gerecht gaat voor 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Ingrediënten

  • 250 gram bittere chocolade (>70%)
  • 200 gram roomboter
  • 3 eieren
  • 60 gram fructose
  • 1 eetlepel cognac

Zo maak je de chocolade marquise

Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.

Laat de chocolade op laag vuur smelten in een steelpannetje. Eenmaal gesmolten, haal je de pan van het vuur en voeg je de boter toe. Blijf roeren totdat ook de boter helemaal is gesmolten.

Doe een voor een de eidooiers erbij, blijven roeren tot het ei helemaal door het mengsel is opgenomen.

Voeg nu al roerende de fructose en cognac toe.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de chocolade massa.

Schenk de chocolade marquise in de bakvorm en schilfer wat chocolade erover heen of bestrooi het met wat cacao.

Laat dit heerlijke chocolade dessert opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.

 

Marquise au chocolat een klassiek Frans recept

Marquise au chocolat is een zeer oud klassiek nagerecht uit de 18e eeuw. Het recept is van moeder op dochter doorgegeven en 30 jaar geheimgehouden door meesterkok Ginette Delaive, Commandeur des Cordons-Bleus de France.

Chocolade marquise is een rijk chocoladedessert gemaakt met donkere chocolade, boter, suiker, cacaopoeder, eieren en room. Bron Wikipedia.

 

Gebak mag … van Montignac

Nog meer inspiratie nodig? Dit leuke boek “Gebak mag … van Montignac” kan ik van harte aanbevelen. 

Chocolade marquise is een klassiek Frans nagerecht. Een stap voor stap beschrijving met niet meer dan 5 ingrediënten en een smakelijke foto.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: