Bruine bonensoep

bruine bonensoep

Deze overheerlijke bruine bonensoep wordt gemaakt van gedroogde bonen. Die moet je dus eerst een nachtje in water laten weken.

De soep is een koolhydraatmaaltijd en mag je met brood eten.

Ingrediënten

  • 1 pakje/zakje Bruine Bonen (gedroogd: niet uit blik!)
  • 1 pond tomaten
  • 4 rode paprika’s
  • 1 liter vetvrije bouillon

Zo maak je de bruine bonensoep

Week de bruine bonen 8 tot 12 uur in water (zie verpakking).
Zet de bruine bonen op met 1 liter bouillon, breng aan de kook en laat ze zachtjes koken voor 1 uur (zie op verpakking voor hoelang).

Tijdens het koken snij je de tomaten in parten, nadat je het groene hartje verwijderd hebt.

De paprika’s ontdoe je van de zaadlijsten en zaden en snij je eveneens in stukken.

Paprika en tomaat toevoegen aan de soep als de bruine bonen nog een half uur moeten koken.

Na de kooktijd met een staafmixer de soep glad maken. En op smaak brengen met zout en peper.

Het lekkerste is om de bruine bonensoep pas na een dag te eten en helemaal af met een paar sneden geroosterd brood!

Forumbericht van Marsan
Foto: pixabay

 

Bonensoep (ook: boontjesoep) is een maaltijdsoep waarin de voornaamste ingrediënt bonen zijn.

Vaak zijn dit bruine of witte bonen, maar soms ook kikkererwten, kapucijners. In principe is erwtensoep (snert) ook een bonensoep, maar in de Nederlandse keuken wordt dit doorgaans als zelfstandig gerecht gezien.

De basis voor bonensoep is een bouillon van rundvlees, met daarin groenten als prei, selderij, ui en natuurlijk bonen. Omdat gedroogde bonen lang moeten koken, kunnen deze het beste een nacht in een pan met water worden geweekt, of in een snelkookpan worden gekookt.

Bron: wiki

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: