fbpx

Bacon-ei muffins lekker hartig

bacon-ei muffinsBacon-ei muffins zijn lekker hartig door de bacon.

Deze eiermuffins met spek uit de oven zijn koolhydraatarm en simpel te maken.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 5 eieren
  • 12 plakjes bacon (of katenspek)
  • 2 eetlepels room (bv ongezoete slagroom)
  • 0,5 rode paprika
  • geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je de bacon-ei muffins

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een muffinbakvorm (muffinplaat) met cupcake vormpjes of vet deze goed in.

Leg in elke vorm een plakje bacon in de rondte.

Snijd de rode paprika in kleine stukjes.

Klop in een kom de eieren los en voeg de paprika toe. Schenk er 2 eetlepels room bij.

Voeg een handje geraspte kaas toe en een snufje zout en peper.

Roer het eimengsel goed door.

Giet in elke baconrondje voldoende van het eimengsel. Leg er nog een klein beetje geraspte kaas over.

Bak de bacon-ei muffins in de oven voor ongeveer 15 a 20 minuten. Controleer met een houten satéprikker of ze gaar zijn.

De muffins komen mooi groot en gerezen uit de oven en bij het afkoelen zakken ze behoorlijk in. Jammer voor het mooie maar dat gaat altijd zo, dat hoort.

 

Variatie

Vervang de paprika eens door lente-ui en cherry tomaatjes en voeg Italiaanse kruiden toe. Je kan ook in plaats van lange plakken bacon de ronde plakken gebruiken. Dat is misschien nog wel handiger.

Meer inspiratie nodig, kijk eens bij deze ei muffins.

 

Bacon-ei muffins uit de oven zijn zalig. Heerlijk als ontbijt, lunch, snack of tussendoortje. Je kan er eindeloos mee variëren.

2 gedachten over “Bacon-ei muffins lekker hartig”

    • ik vind ze wel vullend en heb voldoende aan een paar muffins.

      In principe is in de Methode Montignac geen beperking van hoeveelheid; je eet tot je voldoende hebt.

      Let wel op de bacon, koop deze zonder toevoegingen.

      Beantwoorden

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: