fbpx

Avocado een superfood en mag in fase1

avocado

Avocado een superfood met veel vezels en gezonde vetten. Reeds in fase 1 toegestaan in de Methode Montignac. Heerlijk in smoothies, salades of als tussendoortje met wat zout en peper.

 

Avocado is een oliehoudende tropische vrucht van de avocadoboom en dus een vette koolhydraat.

De gehaltes koolhydraten en vetten variëren sterk per vrucht:

  • rijpe vruchten :  3% koolhydraat en 22% vet
  • minder rijpe vruchten:  7% koolhydraat en 10% vet

Het is gebleken dat avocado’s de insulineproductie nauwelijks stimuleren, mogelijk ook vanwege nog andere, onbekende, bestanddelen.

Reeds in fase 1 toegestaan. En dan bij een vetmaaltijd (er zitten meer vetten dan koolhydraten in).

Superfood

Een avocado bestaat uit enkelvoudige en onverzadigde vetten, de gezonde vetten dus. Een superfood, veel vezels, omega 3-vetten, rijk aan proteïne en boordevol aan mineralen zoals ijzer en kalium. Je kan hem verwerken in smoothies, salades of zo als tussendoortje. Samen met knoflook de basis voor guacamole. Het is ook erg goed voor je huid, een maskertje gemaakt van een avocado is een weldaad.

Wanneer is een avocado rijp?

De schil is een beetje bobbelig en is van groen, donkerbruin tot paarsachtig. Als de schil hard aanvoelt dan is het sowieso niet rijp. Maar er is een trukje voor. Er zit namelijk een klein pitje in de schil en als je die verwijderd dan zie je de kleur van de vrucht. Als dit groen is dan is de vrucht rijp en eetbaar, is dit bruin dan is het te rijp.

Bewaren? Leg de noot erbij!

Soms gebruik je niet een hele vrucht, bewaar dan het deel wat je niet gebruikt in een afgesloten bakje in de koelkast. Leg de noot erbij en het verkleurt niet!

 

 

 

advocado avokado

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: