Andijvietaart met paprika

andijvietaart met paprika

Verrassend lekker, andijvietaart met paprika een vegetarisch gerecht. Het recept komt vanaf het Montignac-forum.

Het gerecht wordt gemaakt met eieren en room en is zowel koud als warm erg lekker.

De garnering is met tuinkers, lekker en gezond.

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 rode paprika
  • 4 augurken (zure, zonder suiker)
  • 1 krop andijvie van c.a 600 gram
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren
  • 1 dl room
  • zout & peper
  • bakje tuinkers
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bieslook

 

Zo maak je de andijvietaart met paprika

Verwarm de oven voor op 225 C.

Snij de andijvie in dunne repen, wassen en laten uitlekken.

Snipper de ui. Snij de paprika, 2 augurken in stukjes.

Verhit olie in de pan (of wok) en fruit hierin de ui. Bak vervolgens de paprika en andijvie kort mee.

Laat dit geheel afkoelen.

Klop de eieren los met de room en zout & peper naar smaak.

Knip de helft van het bakje tuinkers erboven en roer erdoorheen.

Voeg het andijviemengsel, Parmezaanse kaas en de bieslook toe. Even doorroeren.

Vet een springvorm in en giet het mengsel erin.

Snij een ui in halve ringen en leg dit op de taart.

Bak de andijvietaart met paprika in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Knip de rest van de tuinkers en strooi dit over de taart.

Eet smakelijk.

Deze hartige andijvietaart met paprika is makkelijk te maken en is zowel koud als warm erg lekker. Dit vegetarische gerecht is verrassend smakelijk.

Tuinkers rijk aan calcium en ijzer

Jonge tuinkers wordt veel gegeten en de smaak varieert van pittig tot scherp. De groene steeltjes zijn rijk aan vitaminen en mineralen zoals calcium en ijzer. Bron wikipedia

Wil je meer Montignac ovengerechten? Montignac uit de oven is een aanrader, leuk boek met 100 heerlijke ovengerechten.

 

Forumbericht: auteur Jessica, foto van Pixabay

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: