Abrikozenkoek

abrikozenkoek
Een heerlijke abrikozenkoek. Dit is een fase 2 recept. Abrikozen hebben een GI van 35 en zijn vaak in de supermarkten te koop

Ingrediënten:

250 gram gedroogde abrikozen
2 el tamari
250 gr. fijn volkorenmeel
150 gr. gebuild tarwemeel
3 tl. zuiveringszout
140 gr. fructose
2 eiwitten
halve tl. nootmuskaat
3 el. koekkruiden
halve tl. kaneel
halve tl. kardamompoeder
350 ml magere melk
2 el. appel perenstroop

cakeblik

Zo maak je de abrikozenkoek:

Wel de abrikozen in lauw water en laat ze goed uitlekken. Snijd de abrikozen klein en zet ze 30 minuten weg met 2 el. tamari wat een zoete smaak geeft.

Mix alles behalve de abrikozenstukjes, tot een glad beslag, enigzins nat maar wel goed. Als laatste de abrikozenstukje toevoegen en doorscheppen.

Spuit een cakeblik in met vetvrij spray en bestuif dit licht met meel.

Schep het beslag in het cakeblik en bak de abrikozenkoek gaar op 160 graden in 60 minuten, heteluchtoven.

Ik heb alleen volkoren tarwemeel gebruikt wat ik gezeefd heb, gaat prima. Met wat bakpoeder rijst hij extra. Sucses!!
Meikie

Forumbericht van Meikie

Fase 2 recept ?

Plaats een reactie