fbpx

10 Tips voor een gezonder leven

Wil je dit jaar gezonder leven? Hier 10 tips die je daarbij helpen.

 

 

 

Voeding; Eet veel groenten, veel meer dan je denkt nodig te hebben. Eet daarnaast  vlees met mate, en wil je dan toch vlees kies dan voor biologisch vlees

Bacteriën: Bacteriën zijn essentieel, denk daarbij aan gefermenteerd voedsel. Bijvoorbeeld yoghurt of probeer eens kefir.

Stress: Je hoeft stress niet volledig te vermijden, enige stress kan geen kwaad. Zolang je maar voldoende momenten inbouwt waarop je echt volledig kunt ontspannen.

Bewegen: Bewegen is belangrijk. Maar om het goed vol te kunnen houden is het belangrijk een vorm van bewegen te zoeken die goed bij je past. Dus kies een manier van bewegen die je fysiek goed aankunt en die je leuk vindt.

Ontdekken: Ontdek welke voeding jij goed kunt verteren en verdragen. wat bij de een geen klachten geeft, levert bij de ander een opgeblazen gevoel op.

Energie: Doe meer dingen die je energie geven en doe juist minder dingen die alleen energie bij je weg slurpen.

Sociaal leven: Zorg voor een rijk sociaal leven, in deze tijd kan dat ook online.

Groenten: Veel mensen eten dagelijks te weinig groenten. De hoeveelheid groenten die je eet, kun je eenvoudig verhogen door het eten ervan niet te beperken tot alleen het avondmaal. Probeer bijvoorbeeld ook groenten toe te voegen aan het ontbijt, de lunch en tussendoortjes. Een soep of salade werken als lunch bijvoorbeeld uitstekend. Zo haal je de norm van 250 gram groente per dag gemakkelijk!

Budget: Het komt voor dat mensen maandelijks meer dan 100 euro uitgeven aan diverse supplementen en vervolgens te weinig geld hebben om verse voeding te kopen. Kijk daarom eens echt kritisch  naar de supplementen die je slikt. Heb je ze echt nodig? In veel gevallen kun je het geld  dat je bespaart op supplementen beter uitgeven aan verse en biologische voeding.

Bereiding: De manier waarop je je voedsel bereid is van grote invloed op de voedingswaarde van dat voedsel. Uit onderzoek is gebleken dat bij het stomen van voedsel de meeste nutriënten behouden blijven. Roerbakken is een goede tweede. Het koken in water zorgt ervoor dat veel vitamines en mineralen  uit het water weglekken, waardoor de voedingswaarde achteruit gaat.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: