fbpx

Zoete aardappels, bataat of yam

zoete aardappels bataat of yamHoewel aardappels een rijke bron zijn van vitamine C, kalium en glutathione (een stof die veroudering tegengaat), hebben ze een hoge glycemische index (GI) vanwege hun hoge zetmeelgehalte. Nieuwe aardappelen zijn de enige variant met een lage GI omdat ze nog niet zoveel zetmeel bevatten. Zoete aardappels hebben daarentegen een gemiddelde GI en zijn net als gewone aardappels geschikt om te roosteren, pureren of bakken,

Lees verder…

Tomatenpuree bewaren dat doe je zo

tomatenpuree bewarenHoe kan je het beste tomatenpuree bewaren ?

Soms heb je in een gerecht maar een klein beetje tomaten puree nodig. In dit gerecht van de Kippendijfilet salade gaat namelijk maar 1 theelepel.

Meestal koop ik dan ook voor een paar centen een klein blikje en gooi de rest weg.

Je kan tomatenpuree ook in de vriezer bewaren. Schep het restant in kleine bakjes, zakjes of nog beter in een ijsblokjesvorm. Op die manier kan je het wel maanden bewaren. Vergeet niet om de datum erop te schrijven.

 

Nu zag ik laatst bij de Lidl deze tube met tomatenpuree. Dat is handig !

 • Freshona tomatenpuree
 • Drievoudig geconcentreerde tomatenpuree, gepasteuriseerd.
 • De ingrediënten zijn tomaten en zout.

 

Passata di pomodoro is Italiaans voor tomatenpuree, een puree die men verkrijgt uit fijngemaakte tomaten.

Rijpe tomaten worden gewassen en bladeren en de stam verwijderd. Vervolgens worden de tomaten fijngestampt. Het is vergelijkbaar met pastasaus alleen dan iets steviger. Tomatenpuree kan gebruikt worden in sauzen, soepen en stoofgerechten. Oorspronkelijk gemaakt in Zuid-Italië.  Bron Wikipedia

Hoe kan je het beste restant van de tomatenpuree bewaren? Je kan het invriezen in bijvoorbeeld ijsblokjesvorm, dan kan het voor maanden in de vriezer. Of je koopt een tube, wel zo handig.

Afslankpillen met glucomannan

afslankpillenOndersteun het afvallen met deze afslankpillen. Dit supplement heeft bewezen claims van gewichtsverlies door een verhoogd verzadigd gevoel in combinatie met gezond eten.

Een krachtig supplement voor gewichtsverlies is glucomannan.

Glucomannan verminderd namelijk de eetlust en verhoogd het verzadigingsgevoel. Lees er hier alles over.

 

Wat is glucomannan?

Glucomannan is een in water oplosbare voedingsvezel afkomstig van de wortel van een plant genaamd konjac.

Glucomannan heeft als enige supplement de wetenschappelijk goedgekeurde EFSA claims voor gewichtsverlies! Het ondersteunt gewichtsverlies door een verhoogd verzadigingsgevoel en in combinatie met een caloriebeperkt dieet.

Een supplement met bewezen claims over gewichtsverlies is glucomannan. Ontdek hoe Christien een strakkere buik kreeg en wat glucomannan voor jou kan betekenen.

Afslankpillen met glucomannan, de wortel van de konjak ondersteunt het afvallen. Dit supplement verminderd de eetlust en geeft een verzadigd gevoel.

Het enige supplement dat ik je aanraad voor ondersteuning van gewichtsverlies is glucomannan. Ontdek op deze pagina welke resultaten bestaande gebruikers al behaald hebben.

Meer weten over konjac of konjak? Ik heb er eerder een artikel over geschreven.

Top 10 gezonde voeding Dr. Jenkins

top 10 gezonde voedingDr. David Jenkins is een wereldleider in voedingsonderzoek. Hij is de oprichter van de Glycemic Index (GI) die de weg heeft vrijgemaakt voor veel van de populaire diëten van vandaag.

In dit artikel noemt hij de top 10 van gezond voedsel op basis van zijn onderzoeksresultaten.

 

 

Top 10 gezonde voeding

 1. Volkoren pasta (volkoren granen met een lage glycemische index)
 2. Voorgekookte bruine rijst (een ander volkoren graan met lage glycemische index)
 3. Hele gerst (een voedsel met een lage glycemische index met cholesterolverlagende vezels en een mogelijke vervanging voor “kleefrijst”)
 4. Volkorenproducten (verlaagd het calorische gehalte van voedsel en lijkt te beschermen tegen zowel diabetes als hartaandoeningen)
 5. Bonen, erwten en linzen (ook bekend als peulvruchten, deze voedingsmiddelen met een lage glycemische index verbeteren de glykemische controle en serumcholesterol en zijn een uitstekende bron van eiwitten en mineralen)
 6. Noten zoals amandelen, walnoten en pistaches (aangetoond om het cholesterol te verlagen en het risico op hartziekten te verminderen)
 7. Tofu / soja (een uitstekende bron van eiwitten en aangetoond dat het cholesterol verlaagt en het risico op hartaandoeningen vermindert)
 8. Sinaasappels / mandarijnen (een vrucht met een lagere glycemische index die helpt de glykemische controle bij diabetes type 2 te verbeteren)
 9. Bessen (een vrucht met een lagere glycemische index waarvan is aangetoond dat deze zowel de glykemische controle als de bloeddruk bij diabetes type 2 helpt te verbeteren en een uitstekende bron van antioxidanten is)
 10. Appels (de onderzoeken van Dr. Jenkins tonen aan dat appels het risico op hartaandoeningen verlagen)

 

Voeg toe aan uw boodschappenlijst:

Appels, bessen, sinaasappels, tofu, soja, noten, bonen, erwten, linzen, hele gerst, volkoren granen en brood, voorgekookte bruine rijst, volkoren pasta

 

Dr. David Jenkins, grondlegger van de Glycemic Index, heeft een top 10 gezonde voeding samengesteld. Voeg ze toe aan uw boodschappenlijstje.