Amuse: rosbiefrolletjes. De feestdagen staan weer voor de deur en dan krijgen we weer de vraag wat gaan we eten?
Ook een goed idee voor Oud & Nieuw.
Amuse: rosbiefrolletjes. De feestdagen staan weer voor de deur en dan krijgen we weer de vraag wat gaan we eten?
Ook een goed idee voor Oud & Nieuw.
Met speciale dagen maakt mijn moeder altijd een grote pan ossenstaartsoep. En dat vind ik echt de allerlekkerste.
De ossenstaart geeft veel smaak af, het is een heerlijke krachtige soep.
Knoflooksaus maken kan je zelf, met deze 2 recepten van het forum is het heel eenvoudig.
De lekkerste guacamole maak je natuurlijk zelf. Deze van oorsprong Mexicaanse saus wordt gemaakt van avocado’s.
De avocadodip is een absoluut blijvertje. En heerlijk met de zelfgemaakte kipgehaktballetjes.
Mungbonenmie is mie gemaakt van de Chinese mungboon. De mungboon heeft een gi van 35 en is daarom toegestaan bij een vetmaaltijd.
Dit recept van geroosterde courgette in olie is afkomstig van het Montignac forum.
De bereiding duurt wat lang omdat je het gerecht twee keer 1 uur moet wegzetten.
De geroosterde courgette zijn pas goed op smaak na een week of 4.
Geroosterde kikkererwten wat een toppertje. Heerlijk als bijgerecht. Goed gedroogd worden ze erg knapperig.
Ook geschikt als borrelhapje ipv chips.
Deze ei muffins zijn snel te maken en ook erg lekker. Omdat er geen koolhydraten inzitten maar wel ei en roomkaas, is dit in de Methode Montignac een vetmaaltijd.
Een heerlijk vetbroodje, en beleg het dan ook met vet: bijvoorbeeld kaas of ham.
Griekse salade a la Montignac.
De salade wordt zowel als voor- of bijgerecht of als hoofdgerecht gegeten.
Deze salade is lekker fris, vooral lekker bij de Moussaka a la Montignac.
Tonijnsalade met Hüttenkäse. De stronkjes witlof (bootjes) zorgen ervoor dat de salade makkelijk te eten is.
De smaak is verrassend fris en de hüttenkäse, met veel eiwitten, zorgt voor een vol gevoel.
Zo met Pasen vlak voor de deur, is het altijd handig om een makkelijke salade voorhanden te hebben. Deze tonijnsalade met hüttenkäse mag zeker niet ontbreken.