Ga naar de inhoud
Methode Montignac
  • Home
  • De Methode
  • Uitleg van de Methode
  • Fase 1
  • GI-index
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
  • Montignacdieet
    • In de praktijk
    • Tabellen van de glycemische index
    • Montignac ontbijt
    • Montignac lunch
    • Montignac diner
  • Extra info
    • Laatste berichten
    • Bereken je BMI
    • Boeken
    • Boodschappenlijst
    • Chocolade
    • Darmklachten
    • E-nummers
    • FAQ
    • Glycemische lading berekenen
    • Gluten, glutenallergie
    • Koolhydraten
    • Kruiden, specerijen
    • Meelsoorten
    • Over afvallen
    • Principes fase 1
    • Tarwe, tarweallergie
    • Vochtafdrijvend en vetafbrekend voedsel
    • Obstipatie, slechte stoelgang
    • Waarom Montignaccen ?
    • Wanneer mogen kazen?
    • Suiker en koolhydraten
    • Contact
      • Gastenboek
      • Links

voorgerecht / bijgerecht

Kappertjessaus

kappertjessaus

Kappertjessaus is eenvoudig en snel te maken. Deze saus is heerlijk bij diverse gerechten, zowel bij vlees en bij vis.

Bijvoorbeeld bij de karbonades met kappertjessaus, dat recept vind je hier. Een aanrader overigens, wij vonden dit erg lekker.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Nieuws, Recepten Tags free-pixabay, saus, sauzen

Spaanse aioli – Hollandse knoflooksaus

aioliZelfgemaakte Spaanse aioli is eigenlijk te lekker. Het ai staat voor knoflook en oli is olie. Op z’n Hollands gezegd dus knoflooksaus.

En deze aioli maak je heel simpel met maar 3 ingrediënten.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Recepten Tags saus, sauzen

Gegrilde aubergine met roomkaas

gegrilde aubergine

Een heerlijk bijgerecht voor de bbq, gegrilde aubergine met roomkaas.

Een halve aubergine per persoon is voldoende.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Forum berichten, Nieuws, Recepten Tags barbecue, bbq, vegetarisch, vetmaaltijd

Aubergine sandwiches voor de bbq

aubergine sandwichesAubergine sandwiches zijn een lekker bijgerechtje voor op de bbq. De aubergine wordt lekker van smaak met de gesmolten geitenkaas. Een aanrader.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Forum berichten, Recepten Tags barbecue, bbq, free-pixabay, vegetarisch, vetmaaltijd

Kruidenboter eenvoudig zelf maken

kruidenboterKruidenboter zelf maken is net iets lekkerder dan kopen in de winkel.

Al kan dat ook want Boursin is nog altijd prima geschikt in de Methode Montignac.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Nieuws, Recepten

Sausjes maken

sausjes makenZelf sausjes maken is beslist niet moeilijk of teveel werk. Integendeel, het is ook nog eens veel lekkerder en stukken goedkoper.

Op het forum staan diverse sausjes. We gaan er 3 uitlichten, knoflooksaus, ketchup en whiskysaus.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Forum berichten, Nieuws, Recepten, Weetignaccen Tags free-pixabay, saus, sauzen

Zoetzuur van paprika en uien

zoetzuur van paprika en uienDit heerlijke bijgerecht zoetzuur van paprika en uien kan je zowel bij de koolhydraatmaaltijd als de vetmaaltijd gebruiken.

Het zoetzuur wordt lekkerder naarmate het ouder wordt. Deze zoetzuur kan je makkelijk 6 maanden bewaren in goed afgesloten potten.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Forum berichten, Nieuws, Recepten Tags free-pixabay, inmaken, vegetarisch

BBQ groentepakketje, lekker en gezond

bbq groentepakketje

Een BBQ groentepakketje mag niet ontbreken als je gaat barbecueën.

Met behulp van aluminiumfolie maak je de mooiste en lekkerste groentepakketjes.

Zo voeg je ook nog ongemerkt gezonde en lekkere groentes toe.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Forum berichten, Recepten Tags barbecue, bbq, free-pixabay

Spinazie met feta

spinazie met fetaSpinazie met feta is een lekker bijgerecht. Bijvoorbeeld bij de karbonades met kappertjessaus.

De lauwwarme champignons in combinatie met de feta is wat ons betreft een blijvertje.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Nieuws, Recepten Tags salade

Kerrie mayonaise, een heerlijke saus

kerrie mayonaiseKerrie mayonaise is een heerlijke saus die je makkelijk zelf kan maken.

De saus is te combineren bij vlees en visgerechten.

Ook lekker als dipsausje met wat stukjes groenten. Denk dan aan komkommer, paprika, bleekselderij.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Recepten Tags saus, sauzen
Oudere berichten
Pagina1 Pagina2 … Pagina5 Volgende →

Categorieën

  • Aanbieding boeken
  • Boeken
  • Boodschappenlijst
  • Forum berichten
  • Nieuws
  • Overgang
  • Recepten
    • ontbijt
    • lunch
    • diner
    • voorgerecht / bijgerecht
    • soepen
    • tussendoortje
    • toetje / dessert
    • drankjes
    • snack
  • Weetignaccen
  • ebooks
Bol AlgemeenBol Algemeen

  • Aanbieding Montignac boeken

Deze 4 boeken zijn te koop in de aanbieding.

Deze 4 boeken zijn te koop in de aanbieding.
Sale 2025Sale 2025

Recente berichten

  • Frittata met kip en paprika
  • Andijvie stamppot met bloemkool
  • Amandelcake
  • Rijst met paddestoelen
© 2008 - 2025 Montignaccen.nl