fbpx

Chocoladecake

chocoladeHoogwaardige chocolade van tenminste 70% cacao is een koolhydraat-vet combinatie, dat niet echt helpt om af te vallen, dus alleen geschikt voor Fase 2.

400 gram chocolade minimaal 72% cacao
300 gram boter
7 eieren
1 sinaasappel
4 lepels oploskoffie
50 gram bloem (verwaarloosbaar; minder dan 5% van de gehele cake)
2 glaasjes cognac (50-70 ml)

Breek of snij de chocolade in stukjes, maak een half kopje zeer sterke koffie en doe dit samen met de cognac in een pan. Snij de boter in stukjes en voeg toe. Smelt het geheel op zacht vuur of au bain marie, totdat het een zacht en glad geheel is.

Klop de eieren en voeg geleidelijk de bloem toe (zonder klonten). Rasp de sinaasappelschil en doe de helft in de pan.

Doe de gesmolten inhoud van de pan in een kom en voeg de eieren toe. Meng dit tot een homogene massa. Vul een ingevette cakevorm met het mengsel. Strooi de rest van de sinaasappelschil over de cake.

Bak het in de oven 150 graden voor circa 35 minuten.

Laat volledig afkoelen.

Cake is het lekkerst als het zacht is, haal 4 uur voor gebruik uit de koelkast.

 

Bonbon met goji- en moerbeibessen

bonbonEen makkelijk te maken dessert, heerlijk bij de koffie. Fase 2 recept.

1 reep pure chocolade van minimaal 72% cacao op laag vuur en met beleid smelten in een steelpan.

Voeg een klein handje gojibessen en moerbeibessen toe.

Giet het geheel in vormpjes en leg er voor de kleur en look nog wat besjes bovenop.

Oh zo lekker …..