Deze spelt bananenkoek maak ik eigenlijk best vaak.
De koek of cake hoe je het wil noemen is door spelt en havervlokken lekker bros en luchtig.
Snel en makkelijk te maken, probeer het eens.
Deze spelt bananenkoek maak ik eigenlijk best vaak.
De koek of cake hoe je het wil noemen is door spelt en havervlokken lekker bros en luchtig.
Snel en makkelijk te maken, probeer het eens.
Chocolade marquise is een heerlijk nagerecht met maar 5 ingrediënten.
Dit Franse chocolade dessert maak je van chocolade met minimaal 70% cacao en het is een fase 2 gerecht.
Je hebt geen oven nodig, het gerecht gaat voor 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Appel kaneelcake is een heerlijke stevige cake met stukjes appel en kaneel.
Deze makkelijk te maken cake uit de oven is ideaal voor deze regenachtige zondag. Het ruikt heerlijk in huis en daar word ik blij van.
Hangop van kwark is erg makkelijk en snel te maken. Kwark is een soort verse kaas en in België wordt het platte kaas genoemd. Als je alle vocht onttrekt van de kwark dan houd je een stevige massa over, de hangop.
Deze gezonde suikervrije Montignac aardbeien kwarktaart maak je in een handomdraai en je hebt er geen oven bij nodig.
Dit is een heerlijk toetje voor na een koolhydraatmaaltijd, of neem een lekker groot stuk als ontbijt.
Hoogwaardige chocolade van tenminste 70% cacao is een koolhydraat-vet combinatie, dat niet echt helpt om af te vallen, dus alleen geschikt voor Fase 2.
400 gram chocolade minimaal 72% cacao
300 gram boter
7 eieren
1 sinaasappel
4 lepels oploskoffie
50 gram bloem (verwaarloosbaar; minder dan 5% van de gehele cake)
2 glaasjes cognac (50-70 ml)
Breek of snij de chocolade in stukjes, maak een half kopje zeer sterke koffie en doe dit samen met de cognac in een pan. Snij de boter in stukjes en voeg toe. Smelt het geheel op zacht vuur of au bain marie, totdat het een zacht en glad geheel is.
Klop de eieren en voeg geleidelijk de bloem toe (zonder klonten). Rasp de sinaasappelschil en doe de helft in de pan.
Doe de gesmolten inhoud van de pan in een kom en voeg de eieren toe. Meng dit tot een homogene massa. Vul een ingevette cakevorm met het mengsel. Strooi de rest van de sinaasappelschil over de cake.
Bak het in de oven 150 graden voor circa 35 minuten.
Laat volledig afkoelen.
Cake is het lekkerst als het zacht is, haal 4 uur voor gebruik uit de koelkast.
Een makkelijk te maken dessert, heerlijk bij de koffie. Fase 2 recept.
1 reep pure chocolade van minimaal 72% cacao op laag vuur en met beleid smelten in een steelpan.
Voeg een klein handje gojibessen en moerbeibessen toe.
Giet het geheel in vormpjes en leg er voor de kleur en look nog wat besjes bovenop.
Oh zo lekker …..