Een nieuwe en heerlijke variatie op het bananenbrood. Dit keer met nootjes en blauwe bessen. De blauwe bessen geven een heerlijke frisse smaak aan het brood. De bessen verkleuren het brood een beetje, voeg de bessen dan ook voorzichtig toe.
ontbijt
Mugcake
Wentelteefjes
Broodje gezond
Broodje gezond uit Vlaanderen met magere plattekaas, in Nederland noemen we dat kwark. Als de plattekaas / kwark nog te vloeibaar is dan deze laten uitlekken voor je hem gaat gebruiken. Koolhydraatmaaltijd Fase 1
Appelpannenkoektaart van Ruth
Dit is een (eind) fase 1 koolhydraatrecept voor ontbijt & lunch. In het originele recept gebruikt Ruth volkoren bloem. De malingsgraad van volkoren bloem is hoger dan volkoren meel, in de Methode Montignac heeft volkoren tarwemeel de voorkeur. Hoewel diksap een zoete smaak heeft (wat we eigenlijk willen vermijden) is dit wel toegestaan. Echter zit je nog volop in het afvallen, maak dit gerecht dan niet meteen in het begin.
Smoothie met blauwe bessen
Weer een nieuwe variant op de smoothies. Deze is ook erg lekker hoor.
1 appel, 1 banaan (fase 2), 1½ kopje water, handvol diepgevroren blauwe bessen.
Stop alles in de blender en mix tot een glad geheel, als topic wat zaadjes naar keuze, in dit geval gebroken lijnzaad.
Als je verse blauwe bessen gebruikt voeg dan een paar ijsklontjes toe.
Banaan wordt in smoothies vaak gebruikt, dit is in de Methode Montignac niet een juiste combi vanwege een GI van 65. Gebruik de banaan dan ook alleen in fase 2.
Boterham met uitgelekte kwark
Een volkoren broodje met uitgelekte kwark en fijngesnipperde lente-ui. Klein beetje zout en peper. En smullen maar!
De uitgelekte kwark is droog en dus ideaal om mee te nemen naar je werk.
Op deze link vindt je hoe je uitgelekte kwark (of yoghurt) kan maken.
Kan voor zowel ontbijt als lunch