Appelpannenkoektaart van Ruth

Dit is een (eind) fase 1 koolhydraatrecept voor ontbijt & lunch. In het originele recept gebruikt Ruth volkoren bloem. De malingsgraad van volkoren bloem is hoger dan volkoren meel, in de Methode Montignac heeft volkoren tarwemeel de voorkeur. Hoewel diksap een zoete smaak heeft (wat we eigenlijk willen vermijden) is dit wel toegestaan. Echter zit je nog volop in het afvallen, maak dit gerecht dan niet meteen in het begin.

Lees verder…Appelpannenkoektaart van Ruth

Griekse yoghurt

griekse-yoghurtHelemaal “in” is tegenwoordig Griekse yoghurt met een vetgehalte van 10% met blauwe bessen. En als topic flink wat kaneel. (Omdat kaneel het afvallen stimuleert).

 

In de Methode Montignac mag rood fruit wel in combinatie met vet. Wil je dit als ontbijt neem dan liever de 0% vet Griekse yoghurt.

 

Yoghurt met jam

yoghurt-met-jamMijn favoriete ontbijtje;

magere yoghurt met simpel een paar eetlepels suikervrije jam erin.

Lekker met een kop groene thee.

Smoothie met blauwe bessen

smoothieblauwebesWeer een nieuwe variant op de smoothies. Deze is ook erg lekker hoor.

1 appel, 1 banaan (fase 2), 1½ kopje water, handvol diepgevroren blauwe bessen.

Stop alles in de blender en mix tot een glad geheel, als topic wat zaadjes naar keuze, in dit geval gebroken lijnzaad.

Als je verse blauwe bessen gebruikt voeg dan een paar ijsklontjes toe.

Banaan wordt in smoothies vaak gebruikt, dit is in de Methode Montignac niet een juiste combi vanwege een GI van 65. Gebruik de banaan dan ook alleen in fase 2.

Boterham met uitgelekte kwark

uitgelekte-kwarkEen volkoren broodje met uitgelekte kwark en fijngesnipperde lente-ui. Klein beetje zout en peper. En smullen maar!

De uitgelekte kwark is droog en dus ideaal om mee te nemen naar je werk.

Op deze link vindt je hoe je uitgelekte kwark (of yoghurt) kan maken.

Kan voor zowel ontbijt als lunch

 

Smoothie mango

smoothie-mangoDeze smoothie met fruit is ook heerlijk als ontbijt, hoofdingrediënt is mango.

1 mango, 1 sinasappel, 1 banaan, 1 kopje water, paar ijsklontjes: alles in de blender en als topic hennepzaad

 

Door de banaan is dit gerecht een fase 2.