Gehaktbrood

gehaktbrood4Gehaktbrood is eindeloos om mee te combineren. Met een uitje of champignons, elke keer wat anders.
Verstop er eens een paar gekookte eitjes in, heerlijk.
Ook prima geschikt voor de lunch met bv gekookte eieren. En ideaal om in te vriezen.

Lees verder…Gehaktbrood

Kruidkoek

kruidkoekDeze heerlijke kruidkoek is uitermate geschikt in de Methode Montignac. Voor zowel ontbijt, lunch, tussendoortje of zelfs als toetje. Lekker bij de koffie, thee. De kruidkoek is vrij eenvoudig te maken van oa volkoren tarwemeel, magere melk en suikervrije stroop. Geen machines nodig, alle ingrediënten goed door elkaar mengen met een vork.

Koolhydraat, eenvoudig te maken, in de oven bakken 5 kwartier, perfect om in te vriezen.

Lees verder…Kruidkoek

Paprikasoep

paprika-soepEen heerlijke maar vooral snel en makkelijk te maken soepje. De ingrediënten zijn niet meer dan 3 paprika’s (in de aanwezige kleuren, wat bij mij vooral verschilt naar aanbod van de markt) 1 liter water, 2 bouillionblokjes en passata van tomaten. (het recept is recentelijk aangepast)

Koolhydraat maaltijd maar past ook bij een vetmaaltijd als bv voorafje. Makkelijke keuken, koken in een pan, staafmixer. Snel te maken.

Lees verder…Paprikasoep

Maaltijdsalade

maaltijdsaladeSnijd 1 kipfilet in kleine stukjes en bak deze in een (gril)pan.

Meng in een kom wat sla met 3 of 4 eetlepels olie, 1 eetlepel balsalmico azijn, snufje zeezout.
Voeg toe stukjes komkommer, ui, paprika, tomaat (etc.).

Schik de sla op een bord, met de kip en gekookte eieren.