Courgette omelet kan je maken voor zowel ontbijt als voor de lunch.
Je kan er natuurlijk nog wat andere groenten bij doen. Bijvoorbeeld paprika en een ui.
Dit recept is voor 1 persoon.
Courgette omelet kan je maken voor zowel ontbijt als voor de lunch.
Je kan er natuurlijk nog wat andere groenten bij doen. Bijvoorbeeld paprika en een ui.
Dit recept is voor 1 persoon.
Hangop van kwark is erg makkelijk en snel te maken. Kwark is een soort verse kaas en in België wordt het platte kaas genoemd. Als je alle vocht onttrekt van de kwark dan houd je een stevige massa over, de hangop.
Zo simpel te maken dit kaas uienbrood. En lekker.
Heerlijk voor de zondag met een lekker soepje.
Wat je overhoudt kan bijvoorbeeld je eventueel invriezen of gebruiken als tussendoortje.
Speltbrood met kwark. Je kan voor de vulling eindeloos variëren. Net wat jezelf lekker vind.
Dit is een klein broodje, als je de ingrediënten verdubbeld dan heb je uiteraard een grotere. Ik ga voor de kleine variant, met elke keer weer wat anders.
Deze ei muffins zijn snel te maken en ook erg lekker. Omdat er geen koolhydraten inzitten maar wel ei en roomkaas, is dit in de Methode Montignac een vetmaaltijd.
Een heerlijk vetbroodje, en beleg het dan ook met vet: bijvoorbeeld kaas of ham.
Tonijnsalade met Hüttenkäse. De stronkjes witlof (bootjes) zorgen ervoor dat de salade makkelijk te eten is.
De smaak is verrassend fris en de hüttenkäse, met veel eiwitten, zorgt voor een vol gevoel.
Zo met Pasen vlak voor de deur, is het altijd handig om een makkelijke salade voorhanden te hebben. Deze tonijnsalade met hüttenkäse mag zeker niet ontbreken.
Zalm omelet is een lekkere lunch die ook snel te maken is.
Misschien denk je wel “dit is nooit voldoende”. Nou dat zal je meevallen. De combinatie van eiwitten en de zalm vult enorm.
En in de Methode Montignac maakt de hoeveelheid niet uit, maar de combinatie van koolhydraten en vetten. Of liever gezegd, NIET de combinatie daarvan. We eten immers of alleen koolhydraten of alleen vetten.
Dus wat weerhoud je ervan om 2 zalm omelet te maken?
Bloemkoolrijst met kip en sambal, lekker pittig. Variant op de bloemkoolsalade, die trouwens ook erg lekker is.
Snijd een bloemkool kort is roosjes en maak daar kleine korrels van. Dat kan in de keukenmachine, met de staafmixer, in de blender, of met een rasp. De kleine korrels lijken op rijst. Ik gebruik zelf niet de steel van de bloemkool.