fbpx

Gado Gado

Gado-gadoIndonesisch groentegerecht met pindasaus. Dit gerecht wordt lauwwarm tot koud gegeten. En is dan ook zeer apart. Eigenlijk zijn alle soorten groenten geschikt om gado gado te maken. (uiteraard zonder wortelen, tuinbonen, rode bieten en pompoen deze hebben een te hoge GI)

Lees verder…

Gehaktballetjes

gehaktbal3Ideaal om in te vriezen of te gebruiken als lunch de volgende dag. Ik maak dan ook altijd meer en hoop dat er over blijft. Vaak zijn ze te lekker en tegenwoordig zorg ik dan ook voor dat ik er een paar achterhoud.

Lees verder…

Paprikasoep

paprika-soepEen heerlijke maar vooral snel en makkelijk te maken soepje. De ingrediënten zijn niet meer dan 3 paprika’s (in de aanwezige kleuren, wat bij mij vooral verschilt naar aanbod van de markt) 1 liter water, 2 bouillionblokjes en passata van tomaten. (het recept is recentelijk aangepast)

Koolhydraat maaltijd maar past ook bij een vetmaaltijd als bv voorafje. Makkelijke keuken, koken in een pan, staafmixer. Snel te maken.

Lees verder…