Italiaanse aubergine is een heerlijk vegetarisch gerecht met maar een paar ingrediënten.
Italiaanse aubergine is een heerlijk vegetarisch gerecht met maar een paar ingrediënten.
Deze overheerlijke bruine bonensoep wordt gemaakt van gedroogde bonen. Die moet je dus eerst een nachtje in water laten weken.
De soep is een koolhydraatmaaltijd en mag je met brood eten.
Biefstuk met oesterzwammen en groentes gaan eerst heerlijk in de marinade en daarna roerbakken in de wok.
Simpel, snel en verrukkelijk.
Kruidenboter zelf maken is net iets lekkerder dan kopen in de winkel.
Al kan dat ook want Boursin is nog altijd prima geschikt in de Methode Montignac.
Deze spelt bananenkoek maak ik eigenlijk best vaak.
De koek of cake hoe je het wil noemen is door spelt en havervlokken lekker bros en luchtig.
Snel en makkelijk te maken, probeer het eens.
Deze heerlijke pizza tonijn is een fase 2 gerecht. Maak eenvoudig zelf een gezonde maar ook overheerlijke pizza.
Deze pizza tonijn is bedacht en gemaakt door montignaccers op de Montignac-dag.
Zelf sausjes maken is beslist niet moeilijk of teveel werk. Integendeel, het is ook nog eens veel lekkerder en stukken goedkoper.
Op het forum staan diverse sausjes. We gaan er 3 uitlichten, knoflooksaus, ketchup en whiskysaus.
Hoe kan je het beste tomatenpuree bewaren ?
Soms heb je in een gerecht maar een klein beetje tomaten puree nodig. In dit gerecht van de Kippendijfilet salade gaat namelijk maar 1 theelepel.
Meestal koop ik dan ook voor een paar centen een klein blikje en gooi de rest weg.
Je kan tomatenpuree ook in de vriezer bewaren. Schep het restant in kleine bakjes, zakjes of nog beter in een ijsblokjesvorm. Op die manier kan je het wel maanden bewaren. Vergeet niet om de datum erop te schrijven.
Nu zag ik laatst bij de Lidl deze tube met tomatenpuree. Dat is handig !
Passata di pomodoro is Italiaans voor tomatenpuree, een puree die men verkrijgt uit fijngemaakte tomaten.
Rijpe tomaten worden gewassen en bladeren en de stam verwijderd. Vervolgens worden de tomaten fijngestampt. Het is vergelijkbaar met pastasaus alleen dan iets steviger. Tomatenpuree kan gebruikt worden in sauzen, soepen en stoofgerechten. Oorspronkelijk gemaakt in Zuid-Italië. Bron Wikipedia
Hoe kan je het beste restant van de tomatenpuree bewaren? Je kan het invriezen in bijvoorbeeld ijsblokjesvorm, dan kan het voor maanden in de vriezer. Of je koopt een tube, wel zo handig.
Bij de AH verkopen ze een ovenschotel met kipfilet met pesto en kaasschilfers. Deze ziet er erg smakelijk uit maar vooral makkelijk, hup zo de oven in. We gaan hem omtoveren naar Montignac.
Ilja Gort een wijnboer in Frankrijk.
Wij vinden hem hilarisch en kijken dan ook graag naar zijn tv-series Ilja Gort. Ook zijn boeken zijn op z’n Ilja’s geschreven; vol humor.
En nu is er de Slurpkalender een scheurkalender voor het jaar 2021. Elke dag iets grappigs. Een leuk kado idee voor Sinterklaas of Kerst misschien?
Ilja Gort SlurpKalender 2021 – 365 dagen met hilarische wijntips
Wijnboerenmail de gekste mails aan de wijnboer
Châteaulife met Eekie de eekhoorn
Vinosofieën: wijsgerige wijnboerenwijnspreuken
De grabbelton met de leukste wijnvragen
Wijnboerentips:
• Hoe maak je wijn?
• Hoe moet je druivenplukken?
• Hoe proef je wijn?
• Hoe begin je een wijnkelder?
• Hoe bestel je wijn in een restaurant?
Plus QR-codes naar leuke wijnfilmpjes en slurpreportages.
Voor iedereen die houdt van Frankrijk, wijn, lekker eten en humor.
Château La Tulipe is het wijnkasteel van wijnboer/schrijver Ilja Gort, bekend van de La Tulipe en Slurpwijnen, en ligt in de groene heuvels rond Bordeaux. Op deze link vind je alle boeken van Ilja.
Op zoek naar een superleuk kado voor Sinterklaas of Kerst? De Slurp scheurkalender van Ilja Gort kan je hier bestellen. Voor 23.00 uur besteld is morgen al in huis.