Ga naar de inhoud
Methode Montignac
  • Home
  • De Methode
  • Uitleg van de Methode
  • Fase 1
  • GI-index
  • Recepten
    • Receptenindex
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
  • Montignacdieet
    • In de praktijk
    • Tabellen van de glycemische index
    • Montignac ontbijt
    • Montignac lunch
    • Montignac diner
  • Extra info
    • Laatste berichten
    • Bereken je BMI
    • Boeken
    • Boodschappenlijst
    • Chocolade
    • Darmklachten
    • E-nummers
    • FAQ
    • Glycemische lading berekenen
    • Gluten, glutenallergie
    • Koolhydraten
    • Kruiden, specerijen
    • Meelsoorten
    • Over afvallen
    • Principes fase 1
    • Tarwe, tarweallergie
    • Vochtafdrijvend en vetafbrekend voedsel
    • Obstipatie, slechte stoelgang
    • Waarom Montignaccen ?
    • Wanneer mogen kazen?
    • Suiker en koolhydraten
    • Contact
      • Gastenboek
      • Links

Nieuws

Kappertjessaus

kappertjessaus

Kappertjessaus is eenvoudig en snel te maken. Deze saus is heerlijk bij diverse gerechten, zowel bij vlees en bij vis.

Bijvoorbeeld bij de karbonades met kappertjessaus, dat recept vind je hier. Een aanrader overigens, wij vonden dit erg lekker.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Nieuws, Recepten Tags free-pixabay, saus, sauzen

Gegrilde aubergine met roomkaas

gegrilde aubergine

Een heerlijk bijgerecht voor de bbq, gegrilde aubergine met roomkaas.

Een halve aubergine per persoon is voldoende.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Forum berichten, Nieuws, Recepten Tags barbecue, bbq, vegetarisch, vetmaaltijd

Pittige boontjes met kip

boontjes met kip

Pittige boontjes met kip is eigenlijk te simpel. Je maakt een marinade, en laat alles voor een uurtje lekker intrekken. Toppertje

Lees verder…

Categorieën diner, Forum berichten, Nieuws, Recepten Tags gevogelte, vetmaaltijd

Italiaanse aubergine – vegetarisch gerecht

italiaanse aubergineItaliaanse aubergine is een heerlijk vegetarisch gerecht met maar een paar ingrediënten.

 

Lees verder…

Categorieën diner, Nieuws, Recepten Tags free-pixabay, vegetarisch, vetmaaltijd

Bruine bonensoep

bruine bonensoep

Deze overheerlijke bruine bonensoep wordt gemaakt van gedroogde bonen. Die moet je dus eerst een nachtje in water laten weken.

De soep is een koolhydraatmaaltijd en mag je met brood eten.

Lees verder…

Categorieën soepen, Forum berichten, Nieuws, Recepten Tags free-pixabay, koolhydraatmaaltijd, vegetarisch

Biefstuk met oesterzwammen

biefstuk met oesterzwammenBiefstuk met oesterzwammen en groentes gaan eerst heerlijk in de marinade en daarna roerbakken in de wok.

Simpel, snel en verrukkelijk.

Lees verder…

Categorieën diner, Nieuws, Recepten Tags vetmaaltijd, vleesgerecht

Kruidenboter eenvoudig zelf maken

kruidenboterKruidenboter zelf maken is net iets lekkerder dan kopen in de winkel.

Al kan dat ook want Boursin is nog altijd prima geschikt in de Methode Montignac.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Nieuws, Recepten

Spelt bananenkoek – fase 2

spelt bananenkoekDeze spelt bananenkoek maak ik eigenlijk best vaak.

De koek of cake hoe je het wil noemen is door spelt en havervlokken lekker bros en luchtig.

Snel en makkelijk te maken, probeer het eens.

Lees verder…

Categorieën tussendoortje, toetje / dessert, Nieuws, Recepten, snack Tags baksels, fase 2, oven

Pizza tonijn – fase 2

pizza tonijnDeze heerlijke pizza tonijn is een fase 2 gerecht. Maak eenvoudig zelf een gezonde maar ook overheerlijke pizza.

Deze pizza tonijn is bedacht en gemaakt door montignaccers op de Montignac-dag.

Lees verder…

Categorieën lunch, diner, Forum berichten, Nieuws, Recepten Tags fase 2, free-pixabay, oven

Sausjes maken

sausjes makenZelf sausjes maken is beslist niet moeilijk of teveel werk. Integendeel, het is ook nog eens veel lekkerder en stukken goedkoper.

Op het forum staan diverse sausjes. We gaan er 3 uitlichten, knoflooksaus, ketchup en whiskysaus.

Lees verder…

Categorieën voorgerecht / bijgerecht, Forum berichten, Nieuws, Recepten, Weetignaccen Tags free-pixabay, saus, sauzen
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 Pagina2 Pagina3 … Pagina15 Volgende →

Categorieën

  • Aanbieding boeken
  • Boeken
  • Boodschappenlijst
  • Forum berichten
  • Nieuws
  • Overgang
  • Recepten
    • ontbijt
    • lunch
    • diner
    • voorgerecht / bijgerecht
    • soepen
    • tussendoortje
    • toetje / dessert
    • drankjes
    • snack
  • Weetignaccen
  • ebooks
Bol AlgemeenBol Algemeen

  • Aanbieding Montignac boeken

Deze 4 boeken zijn te koop in de aanbieding.

Deze 4 boeken zijn te koop in de aanbieding.
Sale 2025Sale 2025

Recente berichten

  • Frittata met kip en paprika
  • Andijvie stamppot met bloemkool
  • Amandelcake
  • Rijst met paddestoelen
© 2008 - 2025 Montignaccen.nl