Een BBQ groentepakketje mag niet ontbreken als je gaat barbecueën.
Met behulp van aluminiumfolie maak je de mooiste en lekkerste groentepakketjes.
Zo voeg je ook nog ongemerkt gezonde en lekkere groentes toe.
Een BBQ groentepakketje mag niet ontbreken als je gaat barbecueën.
Met behulp van aluminiumfolie maak je de mooiste en lekkerste groentepakketjes.
Zo voeg je ook nog ongemerkt gezonde en lekkere groentes toe.
Kip in champignonsaus is een snel recept met maar een paar ingrediënten.
Recept is van Syzo en stond op het oude Montignac-forum.
Griekse moussaka bestaat normaal uit aubergine, aardappel en gehaktsaus, overgoten met bechamelsaus.
In de Methode Montignac vervangen we de aardappel door courgette. En voor de bechamelsaus gebruiken we eieren en room.
Amuse: rosbiefrolletjes. De feestdagen staan weer voor de deur en dan krijgen we weer de vraag wat gaan we eten?
Ook een goed idee voor Oud & Nieuw.
Yoghurt-komkommersoep van Margot. Komkommersoep wordt in Nederland nog niet zoveel gegeten.
Van oorsprong komt komkommersoep uit Polen.
Knoflooksaus maken kan je zelf, met deze 2 recepten van het forum is het heel eenvoudig.
Kip Tandoori van Wendy is een recept van het Montignac forum. Je maakt de tandoori pasta zelf met uien, knoflook en allerlei kruiden.
Het gerecht duurt wat langer omdat de kip gemarineerd met de tandoori pasta voor langere tijd in de koelkast staat.
Duivelskip, of ook wel genoemd duivelse kip is een lekker gerechtje met kipfilet en champignons.
Je kan duivelskip ook een avond van te voren alvast laten marineren.
De smaak is duivels 🙂
Deze quiche van Rinus is een gezonde variant op de gewone quiche. Een quiche is eigenlijk een hartige open taart met een bodem van bladerdeeg. En een vulling van vlees, eieren en room.
In de Methode Montignac gebruiken we geen deeg. Het hartige komt dan ook van de geraspte kaas.
Een sojaboon bevat veel eiwitten die door ons lichaam gemakkelijk worden opgenomen. Het ligt er wel aan hoe het gegeten wordt, in de boon zitten 35% eiwitten per 100 gram, in de kiemen slechts 4%.
Door de combinatie van eiwitten en vezels is de glycemische index van soja zeer laag (15).
Soja gekookt mag zowel in een koolhydraatmaaltijd als vetmaaltijd. Tofu is alleen geschikt voor de vetmaaltijd. Zie ook de GI-index pagina.