fbpx

Vlees noch vis

boekvleesVlees noch vis

By Anja Anker-Borst.

Na een kort voorwoord over het waarom van deze recepten volgt in een notendop uitleg over de methode Montignac. De basis van alle gerechten is zo natuurlijk  mogelijke voedingsmiddelen waarbij vlees en/of vis ontbreken. Melk, kaas, eieren en peulvruchten worden wel gebruikt.
 
Alle gerechten zijn ingedeeld naar  goede koolhydraten, neutrale of vette gerechten. Met behulp van tabellen zijn de gerechten ingedeeld naar de plaats in het menu en seizoenindicatie. De  recepten variëren van lunch-, bij- en hoofdgerechten maar ook fondue en barbecue worden genoemd.
 
De recepten zijn voor 2 tot meer personen. Elk recept bevat  een duidelijke ingrediëntenlijst en receptuur. Ingrediënten zijn in de meeste supermarkten te koop. De auteur geeft aanvullende informatie en praktische  tips. De gerechten zijn zowel gewoon (aangepaste versie van andijviestamppot) tot apart (uiensalsa).
 
Met een zeer uitgebreid alfabetisch receptenregister,  ingedeeld naar type gerecht.
Bevat 16 kleurenfoto’s.
 
Geschikt voor vegetariërs die reeds op de hoogte zijn van de methode Montignac en die zoeken naar  vegetarische recepten.

Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.

 

Montignac stap voor stap

boekstapMontignac Stap voor Stap de eerste 6 weken
By Ria Tummers.

Dit boek omvat twee gedeelten. Eerst een korte, duidelijke uitleg over de Methode Montignac en de consequenties van deze methode in de dagelijkse praktijk,  zowel voor thuis als op het werk en aanwijzigingen ten aanzien van bereidingstechnieken.
 
 

Recepten

 
Daarna volgen 42 dinerrecepten (voor fase 1 ), verdeeld over zes weken. Elke week begint met een boodschappenlijst. Elke dag omvat een ontbijt- en lunchsuggestie en een dinerrecept voor, meestal, twee personen.
Naast de  recepten (30 vet- en 12 koolhydraatdiners) geeft de schrijfster vele praktische tips en specifieke produktinformatie. Bij elke week is er ruimte voor  persoonlijke aantekeningen.
Daarnaast worden enige algemene recepten gegeven voor gerechten die (veel) gebruikt worden.
De gerechten zijn niet  seizoensgebonden en duidelijk beschreven.
Bevat 16 kleurenfoto’s en vele, humoristische illustraties.
Door de zeer persoonlijke schrijfwijze met goede  uitleg en door de grote belangstelling voor deze methode is dit een leidraad voor starters van deze leefwijze.
Wat opvalt is dat de auteur het niet al te nauw neemt met de voorschriften voor fase 1, ze begint namelijk al na 4 weken met een blokje chocolade, terwijl ze zelf ook aangeeft dat dit eigenlijk fase 2 dingen zijn.
Aanbevolen door wendy-tje·, 2-7-2003.
 
Aanvullend: het boek heeft een weekmenu voor de eerste 6 weken, deze is via mail bij ons op te vragen.
 

stapvoorstap

Montignac-wijzer

Deze Montignac-wijzer is een los onderdeel van dit boek, maar meestal niet meer aanwezig bij 2ehands aankoop.  

 

Smakelijk met Montignac

boeksmakelijkSmakelijk met Montignac

By Nathalie Seliffet

Dit specifieke Vlaamse receptenboek geeft 150 jaar culinaire ontwikkeling weer. Beide grootmoeders van de schrijfster hebben veel bijgedragen. De recepten zijn allemaal aangepast naar de Methode Montignac. Waarin de aangenaamheden van het Vlaamse leven gecombineerd worden met de voordelen van Montignac.

bron: Montignac Nieuwsbrief nr 6.   Derde Jaargang 1-10-1997

Mijn recepten uit de Provence

boekprovenceMijn recepten uit de Provence

By Michel Montignac.

Menu’s voor drie maanden, Fase 1
Dit boek bevat 200 recepten vertaald uit het Frans.
Voorin het boekstaat een index met alle recepten op alfabet.
Verderop staat een indeling die u voor 3 maanden kunt aanhouden voor de verschillende recepten. Zo wordt duidelijk dat het volgen van de methode Montignac  absoluut niet saai hoeft te zijn!

Aanbevolen door Marja , 2-7-2003.

Ik blijf jong want ik eet beter

boekjongIk blijf jong want ik eet beter

By Michel Montignac.

De Methode Montignac voor 50-plussers.
Het boek behandelt de typische ouderdomskwalen – vermoeidheid, verminderde weerstand, achteruitgang van seksualiteit en geheugen, suikerziekte, reumatische  pijnen, constipatie, kanker, hart en bloedvaten, overgewicht en ondervoeding. Voeding speelt hierin een belangrijke rol. Ouderen moeten juist hogere eisen  stellen aan hun voeding om kwalen te voorkomen of te verzachten.
De Methode Montignac geeft hun aanwijzingen voor een eetpatroon – gevarieerd, gezond,  voedzaam en lekker – waardoor eten weer aantrekkelijk wordt.
Uitgave 1997

Aanbevolen door Pumpkin , 8-6-2003

Zij is slank, want zij eet!

boekzijZij is slank, want zij eet!

By Michel Montignac.

Michel Montignac is over de hele wereld bekend geworden met zijn boeken over de principes en toepassingen van zijn Methode, om slank te  worden met goed en lekker eten, zonder gedoe met calorieën. De effectiviteit van de Methode blijkt uit de vele reacties van mensen die eindelijk van hun  gewichtsprobleem verlost zijn.
Ook heeft de Methode Montignac een zeer goede invloed op hypoglycemie, suikerziekte en een te hoog cholesterolgehalte.
In dit  boek zijn deze ervaringen verwerkt. Vrouwen zijn dikwijls het slachtoffer van calorie-beperkende diëten, die niet tot blijvend resultaat leiden en waarvan ze  dikwijls zelfs dikker worden! De Methode Montignac blijkt voor hen de oplossing.
Daarom worden in dit boek ‘Speciaal voor de vrouw’ uitgebreid de  goede effecten van de Methode Montignac behandeld voor de vrouw in de belangrijke fasen van haar leven: als jong meisje, in de zwangerschap, in de overgang  en bij het ouder worden.
Het blijkt dat de Methode Montignac een complete benadering is voor het verbeteren van -uw gewicht, uw conditie en uw  gezondheid.

Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.

Slank worden met zakendiners

boekzakendinersSlank worden met zakendiners

By Michel Montignac.

Dit boek beschrijft een methode om af te vallen, gebaseerd op de koolhydraat-insuline stofwisseling. De auteur begint met informatie over de verschillende voedingsstoffen met aandacht voor de glycemische index. Beschreven wordt waarom kcal. beperking niet helpt en er wordt uitleg gegeven over de Montignac methode.
Hij geeft adviezen over de maaltijden waarbij bepaalde voedingsmiddelen nader toegelicht worden. Enige aandacht wordt besteed aan hart- en  vaatziekten, sport en buitenshuis dineren. Hierbij wordt een Franse menukaart besproken. Tevens schema’s ter ondersteuning van deze voeding. De lezer,  met name de gastronomisch ingestelde zakenman/-vrouw, wordt persoonlijk aangesproken.
Bevat een ‘technisch’ gedeelte in klein lettertype.  Zwartwitillustraties. Geschikt voor personen die veel buitenshuis eten en daardoor denken niet te kunnen vermageren. Geen register. In vergelijking met de  vorige editie is het hoofdstuk ‘spijsvertering’ vervangen door een hoofdstuk over vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ook bevat deze editie een lijst van in de handel zijnde Montignac voedingsmiddelen en enkele adressen.

Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.

Ik ben slank want ik eet

boekslank1Ik ben slank want ik eet

uitgave 1996 (wij raden deze editie aan, vanwege duidelijke uitleg en strengere regels)

By: Michel Montignac

 

Bent U moe van diëten, tellen van calorieën, precies afwegen van porties en toch steeds weer te zwaar worden? De Methode Montignac bewijst wereldwijd, dat u lekker kunt eten en drinken en toch afvallen. In dit praktische boek van de Fransman Michel Montignac leest u hoe u goed en gezond eet en gewicht verliest. Afvallen is immers geen kwestie van minder eten, maar van goed eten. Genieten van chocolade, wijn, kaas en zelfs ganzenlever en toch gewicht verliezen. Voldoende eten, geen hongergevoel en u blijft slank.
De Methode Montignac biedt echter meer, ze bevordert uw gezondheid en conditie. In dit boek ‘Ik ben slank, want ik eet’ wordt de methode praktisch uitgelegd met vele tips en recepten.

Steeds meer mensen ontdekken de Methode Montignac. Artsen schrijven de methode voor aan hun patiënten. Bedrijven geven zijn boeken aan hun ‘Gewichtige’ managers. In het bekende Nederlandse tijdschrift ‘Lekker eten en drinken’ heeft Montignac een eigen rubriek. Het voordeel van de Methode Montignac is dat ze makkelijk in het dagelijkse leven past.
ja u leest het goed, u hoeft uw leven niet aan te passen aan de methode! U wordt niet op een streng rantsoen gezet. Met deze methode houdt U Uw gewicht tot in lengte van dagen op het gewenste niveau en zult U zich steeds beter gaan voelen.

Wilt u zich verder verdiepen in de methode, dan is het boek ‘Slank worden met zakendiners’ aan te bevelen. De uitgave ‘Recepten en menu’s volgens de Methode Montignac’ geeft nog meer recepten en helpt de methode in de praktijk te brengen.

 

 

Stap voor Stap de eerste 6 weken

 

Daarnaast raden wij ook het boek Stap voor Stap de eerste 6 weken aan.