Witlofsalade met ei en paprika

witlofsaladeDeze witlofsalade met ei en paprika kan je eten als lunch, maar kan ook prima als diner. Neem er dan een biefstuk of een tartaartje bij.

Heerlijk met dit warme weer en snel gemaakt.

Ingrediënten

1 stronk witlof
2 eieren
1/4 rode paprika
1 ui
wat zure augurkjes (zonder suikers)

dressing:
1 el olijfolie
2 el citroensap of azijn
beetje zout, meer peper

 

Zo maak je de witlofsalade

Kook de eieren tot ze hard zijn (5 minuten).
Snipper de ui, snijd de paprika en de augurkjes in stukjes.
Haal het kontje van de witlof af, snijd deze eerst door in de lengte, dan elke helft overdwars.
Nu is hij makkelijk klein te snijden.
Vermeng deze ingrediënten. Doe een beetje zout over het geheel.

Maak de dressing. Doe die over de salade. Pel de eieren, maak ze fijn en hussel alles door elkaar.

Deze salade met rauwe witlof kun je eten als lunch maar ook voor het diner en dan lekker met biefstuk of een tartaartje.

Forumbericht: sylviadewit1 20-2-2007
Foto: unsplash

 

Witlofsalade met ei en paprika. Een superlekker en makkelijk en gezond recept voor een salade van rauwe witlof. Ga jij dit maken?

Witlof (witloof) wordt vaak gekookt gegeten. Rauwe witlof is fris van smaak en licht bitter. Nieuwe gekweekte rassen witlof zijn niet of bijna niet meer bitter.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: