Rijst met paddestoelen

Een heerlijke koolhydraat gerecht met verschillende champignons en paddestoelen.

Ingrediënten:

250 gr. zilvervliesrijst
8 stuks gedroogde Chinese paddestoelen
100 gr. champignon
100 gr. oesterzwammen
100 gr. shii-take
100 gr. bamboescheut
1  rode lombok
1 ui
2 teentjes knoflook
2 el. sojasaus, Japanse ongesuikerde
1 tl. gemberpoeder
0.5 tl. serehpoeder
1 tl. ketoembar
0.5 tl. djinten
0.5 tl. zout
Water, koud

Zo maak je de rijst met paddestoelen:

De Chinese paddestoelen moeten 30 minuten weken in koud water.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de Chinese paddestoelen, de champignons, de lombok en de ui in vieren. Snijd de oesterzwammen, de shii-takes en de bamboescheuten in reepjes.

Verhit een pan of wok met anti-aanbaklaag of gebruik een bakvel en voeg de champignons toe.

Blijf ze verhitten totdat er vocht uit komt. Laat zoveel mogelijk vocht verdampen en voeg dan de ui, knoflook, lombok, oesterzwammen, shii-take en in stukjes gesneden Chinese paddestoelen toe.

Schep de bamboescheuten, gemberpoeder, serehpoeder, ketoembar, djinten, kikkoman-sojasaus of tamari en zout erdoor.

Meng tot slot de gare rijst door het paddestoelenmengsel.

forumbericht: auteur onbekend

Plaats een reactie