fbpx

Quiche van Rinus

quiche van Rinus

Deze quiche van Rinus is een gezonde variant op de gewone quiche. Een quiche is eigenlijk een hartige open taart met een bodem van bladerdeeg. En een vulling van vlees, eieren en room.

In de Methode Montignac gebruiken we geen deeg. Het hartige komt dan ook van de geraspte kaas.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gram rundergehakt
  • 1 prei in ringen
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 250 gram champignons in plakjes
  • 4 eieren
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel paprika poeder
  • peper en zout
  • boter of olie
  • scheutje slagroom

Zo maak je de quiche van Rinus

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het gehakt rul in een anti-aanbakpan. (Eventueel in wat boter, maar er komt meestal al zoveel vet uit dat dat niet nodig is.)
Voeg de ui, prei en de champignons toe en bak dit circa 5 minuten.
Voeg de paprikapoeder, peper en zout toe.
Klop de eieren los met een scheutje slagroom.

Vet een ovenvaste schaal in (max 22 cm. doorsnede).
Vul de schaal met het gehaktmengsel. Schenk nu het eimengsel over het gehaktmengsel.
Strooi hier de geraspte kaas over.

Bak de quiche van Rinus voor ongeveer 45 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven.

Extra tips van Rinus

“In plaats van een gewone ui en een rode ui, kun je natuurlijk twee gewone uien nemen.
Ik heb laatst de prei vervangen door een rode paprika in kleine dobbelsteentje. Ook erg lekker. (wat frisser)
Het is een vrij machtig gerecht.
Je kunt het aantal eieren eventueel verminderen tot 3.
Iets minder vet en toch een prima quiche!
Met wat sla erbij, een heerlijke maaltijd voor twee personen.”

 

Forumbericht: Quiche van Rinus (foto is niet van dit gerecht)

Een gezonde Montignac Quiche van Rinus, een hartige open taart van vlees, eieren en room. De geraspte kaas maakt de quiche helemaal af.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: