fbpx

Pizza tonijn – fase 2

pizza tonijnDeze heerlijke pizza tonijn is een fase 2 gerecht. Maak eenvoudig zelf een gezonde maar ook overheerlijke pizza.

Deze pizza tonijn is bedacht en gemaakt door montignaccers op de Montignac-dag.

Zo maak je de pizza tonijn

Maak de bodem:
50 gr proteïne poeder gemixt met een theelepel zuiveringszout.
100 gr boter
3 eieren
3 el bruchettakruiden
wat andere kruiden ter verbetering van een proti-bodem.
snuf zout

Bak de bodem eerst 45 minuten in de oven op 150 graden. Zo kan hij het vocht kwijtraken. Anders krijg je een drabbige pizza.

Beleg de pizza tonijn met:

olijven tapenade
tomatensap/saus met basilicum
plakjes kaas
geroosterde paprika
artisjokharten
tonijn
nog wat tomatensap/saus
geraspte kaas

Bak de pizza nu nog 15 minuten.

Montignac-dag

Deze pizza is ooit bedacht tijdens een Montignac-dag in 2004. Verschillende Montignaccers hadden een dag georganiseerd waarbij een ieder een zelfgemaakt gerecht mocht/moest meenemen.

Als je er eentje voor jezelf maakt kun je beter de helft van de ingrediënten aanhouden. Als je geen kleine vorm hebt (voor de bovenstaande pizza gebruikten wij een taartvorm) dan zou je het deeg op een stukje aluminiumfolie kunnen verdelen. Dat is best moeilijk want het deeg plakt enorm. Gebruik daarvoor een lepel die je steeds even onder de hete kraan houdt en smeer daar het deeg mee uit.

Forumbericht van Ruth met aanvulling van Angelique
Foto: pixabay

Fase 2

Een vraag naar meer fase 2 recepten is de aanleiding voor dit recept. Een jongeman is in 5 maanden tijd veel afgevallen en wil overstappen naar fase 2.

Een pizza is een Italiaans ovengerecht. Het bestaat uit een bodem van deeg belegd met onder andere kaas, tomaten, olijven, champignons, groenten en vlees.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: