Pittige boontjes met kip is eigenlijk te simpel. Je maakt een marinade, en laat alles voor een uurtje lekker intrekken. Toppertje
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 500 gram sperziebonen
- 1 rode paprika voor de kleur
Voor de marinade
- Flinke scheut kikkoman sojasaus
- Flinke scheut olijfolie
- theelepeltje Koenjit
- theelepeltje Djah
- cayenne peper naar smaak
- theelepeltje pittige kerrie
- Zout
Zo maak je de pittige boontjes met kip
Maak de marinade klaar. Meng daarvoor alle ingrediënten van de marinade in een schaal en zet even weg.
Snij de kip in reepjes, en maak de boontjes schoon.
Doe de kip, de paprika en de boontjes in de schaal met marinade. Laat dit nu een uurtje staan om de smaken zo goed mogelijk op elkaar in te laten werken.
Heb je minder tijd dan kan je eventueel al na 5 minuten gaan bakken. Maar langer marineren is absoluut lekkerder.
Na het marineren, leg je het geheel in een hapjespan en verwarm dit.
Temper het vuur. Dit moet ongeveer in een half uurtje beetgaar worden, met de deksel op de pan.
De kip wordt niet krokant ofzo!
Aan het eind even afproeven. Eventueel kan je er nu nog wat cayennepeper overheen gooien, of nog wat kerrie. Wat je lekker vind!!
Forumbericht: auteur onbekend
Foto: Pixabay
Weet je wat ook zo lekker is? De kip met kaaskorst, echt een keer proberen.