Perengratin

perengratin

Een heerlijk nagerecht deze perengratin. Dit recept is een fase 2 gerecht.

Ingredienten:

8 stuks peren
100 gr. fructose
5 stuks eierdooiers
6 el. sinaasappelsap
1 tl. vanille-essence
1 el. rum
Muntblaadje

Zo maak je de perengratin

Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd ieder kwart nog eens doormidden.

Verdeel de peren over een licht ingeolied bakblik en bestrooi ze met een kwart van de fructose.

Zet het 5 tot 10 minuten onder de grill, zodat de peren een beetje kleur krijgen. Apart houden.

Bereiding van de saus: klop in een grote stalen kom de eierdooiers met de rest van de fructose tot een romige massa. Voeg sinaasappelsap, vanille, rum en het kookvocht van de peren toe.

Zet de kom au-bain-marie en klop voortdurend tot de massa dikker wordt.

Leg de stukken peer op diepe borden, schep de warme saus erover en versier ze met een blaadje munt.

Gekoeld serveren of even terugzetten onder de grill en als warme gratin serveren

Plaats een reactie