Goulashsoep is een lekker dikke soep of beter gezegd een heerlijke vleesstoofpot.
Ingredienten:
olie
4 grote uien
500 gram runderpoulet
3 tl paprikapoeder
1 liter water
2 tomaten,ontveld en gehalveerd
2 rode paprika’s in reepjes
zout, peper
1/2 tl. gemalen kummel
Tartex Biobin
Zo maak je de goulashsoep:
Verhit de olie in een ruime pan en fruit de uien glazig. Voeg het vlees toe en laat dit, omscheppend, kort meebakken. Strooi er paprikapoeder overheen. Schenk het water in de pan, doe de tomaten en de paprika’s erbij en breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat de soep minstens 2,5 uur koken. Breng de soep op smaak met zout, peper en kummel en bind het met Tartex Biobin.
Smakelijk!
forumbericht: Ingrid
Goulashsoep is van oorsprong een Hongaars gerecht. De soep wordt sterk ingedikt en lijkt meer op een vleesstoofpot.
Er zijn nog meer heerlijke soepen, zoals de bruine bonensoep.