Een heerlijk bijgerecht voor de bbq, gegrilde aubergine met roomkaas.
Een halve aubergine per persoon is voldoende.
Ingrediënten
- Aubergine(s)
- beetje zout
- beetje olie
- 1 lepel roomkaas met kruiden en evt. knoflook (per persoon 1 lepel)
Zo maak je de gegrilde aubergine met roomkaas
Per persoon een halve grote aubergine is een lekker bijgerecht bij vlees van de BBQ.
Steek de barbecue aan en laat deze goed heet worden.
De aubergine goed wassen, afdrogen en in de lengterichting door midden snijden zodat je twee lange helften hebt.
Deze een beetje uithollen. Dat gaat het makkelijkst met een appelboor.
Met zout bestrooien en een paar minuten laten staan.
De binnenkant met olie bestrijken en op de BBQ leggen totdat er bruine strepen op staan en die kant gaar is.
De bovenkant (de paarse buitenkant) met olie bestrijken en omdraaien. In de uitholling roomkaas met kruiden gemengd naar smaak scheppen.
Op de BBQ laten liggen totdat het geheel lekker gaar is en de kaas is gesmolten.
Voorzichtig van de BBQ optillen en op de borden leggen omdat het geheel een beetje kan doorhangen en de gesmolten kaas niet op de BBQ terecht moet komen.
Eet smakelijk.
Forumbericht: Barbara 19-9-2003
Foto: Pixabay
Ook lekker zijn de aubergine sandwiches voor op de bbq.