Bulgaars broodje

bulgaars broodje

Bulgaars broodje heeft als ingredient boekweit grutten. Boekweit heeft een gi van 50 en met oa de geraspte kaas maakt het een fase 2 gerecht.

Ingredienten:

250 gr. boekweitgrutten
2 prei
1 kleine knolselderij
2 uien
2 teentjes knoflook
750 ml. bouillon
1 el. olijfolie
100 gr. geraspte kaas
2 eieren
60 gr. pijnboompitten
1 tl. tijm
0.5 tl (milde) paprikapoeder
Zout en Peper

Zo maak je dit bulgaars broodje:

Breng de bouillon aan de kook. Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.

Neem de koeken- of hapjespan en verhit de olijfolie. Fruit de groenten samen met de boekweitgrutten in de olie.

Giet de kokende bouillon over de groenten en de boekweit. Laat het geheel nog even koken.

Haal dan de pan van het vuur. Laat de groenten en de boekweit in de pan nog 30-40 minuten wellen.

Vet een ruim cakeblik goed in.

Schep nu kaas, eieren, kruiden en specerijen en natuurlijk ook het zout en de peper door de overige ingrediënten.

Doe het deeg in de cakevorm en druk de ingrediënten wat aan zodat een goed samenhangend brood ontstaat.

Laat het brood in de cakevorm nog ongeveer 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak het brood in circa 45 minuten in het midden van de oven gaar.

forumbericht; auteur onbekend

Plaats een reactie