Het is half september en prachtig weer. We kunnen eigenlijk de bbq wel aansteken vanavond. En ik ben dan ook even op zoek gegaan naar barbecue recepten. Op het oude yuku forum kwam ik dit gerechtje van aubergine sandwich tegen.
Aubergine sandwich voor op de barbecue. Een heerlijk simpel te maken gerechtje met Hollandse geitenkaas. Maak van 2 plakken aubergine een sandwich.
- 1 aubergine
- 75 gram Hollandse geitenkaas (stukje)
- 15 gram verse basilicum
- 2 eetl. olijfolie
- zout, peper
- 8 cocktailprikkers
Cocktailprikkers ca. 10 minuten in koud water weken. Intussen de korstjes van de geitenkaas afsnijden en de kaas in plakken schaven. Pluk de steeltjes af van de basilicumblaadjes.
Was de aubergine wassen, verwijder het kroontje. Snijd aan weerszijden een dunne plak af van de aubergine (dit wordt niet gebruikt). Snijd de rest in de lengte in 4 plakken. Bestrijk beide zijden van de dikke plakken met olijfolie.
Tomatensaus:
Leg satéprikkers of cocktailprikkers eerst 10 minuten in koud water, dan verbranden ze niet