fbpx

Aubergine sandwich voor op de bbq

aubergine met kaasHet is half september en prachtig weer. We kunnen eigenlijk de bbq wel aansteken vanavond. En ik ben dan ook even op zoek gegaan naar barbecue recepten. Op het oude yuku forum kwam ik dit gerechtje van aubergine sandwich tegen.

Aubergine sandwich voor op de barbecue. Een heerlijk simpel te maken gerechtje met Hollandse geitenkaas. Maak van 2 plakken aubergine een sandwich.

  • 1 aubergine 
  • 75 gram Hollandse geitenkaas (stukje)
  • 15 gram verse basilicum
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout, peper
  • 8 cocktailprikkers

Cocktailprikkers ca. 10 minuten in koud water weken. Intussen de korstjes van de geitenkaas afsnijden en de kaas in plakken schaven. Pluk de steeltjes af van de basilicumblaadjes.

Was de aubergine wassen, verwijder het kroontje. Snijd aan weerszijden een dunne plak af van de aubergine (dit wordt niet gebruikt). Snijd de rest in de lengte in 4 plakken. Bestrijk beide zijden van de dikke plakken met olijfolie. 

Bestrooi de plakken aubergine met zout en peper en gril deze op de hete barbecue (of grillpan) voor circa 6 minuten. Beide kanten bruin roosteren. Haal de aubergine van het vuur af. En beleg een plak aubergine met de geitenkaas en blaadjes basilicum. Leg een andere plak er bovenop en steek dit vast met een cocktailprikker (sandwich). Leg de plakken terug op de bbq of grilpan en rooster tot de kaas is gesmolten, circa 3 minuten. Ook erg lekker met een tomatensausje zie hieronder.
 

Tomatensaus: 

Verwarm 1 blikje tomatenblokjes met sap ongeveeer 25 minuten op laag vuur met 1 theelepel oregano (gedroogd) en 1 uitgeperst teentje knoflook. Roer er een halve eetlepel balsamicoazijn (de goede, zonder suiker!) door en breng het op smaak met zout en peper.
 
Leg satéprikkers of cocktailprikkers eerst 10 minuten in koud water, dan verbranden ze niet
 
De foto die ik erbij plaats hoort niet bij het recept van aubergine sandwich, deze plakken aubergine zijn belegd met Parmezaanse kaas en uit de oven, maar anders is het zo kaal hè…
 
Forumbericht, auteur onbekend.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: