Deze overheerlijke amandelcake is meer geschikt voor als je in fase 2 bent. Amandelmeel kan je ook zelf maken, door de amandelen fijn te malen met een staafmixer.
Ingrediënten voor 1 cake:
4 eieren
200 gr amandelmeel (amandelen fijn malen met de staafmixer is hetzelfde effect)
voor 200 gr suiker in vloeibare zoetstof (fructose mag niet warmer dan 165 grd C worden)
60 gr gesmolten boter
paar druppels amandel essence (aroma)
paar druppels vanille essence (aroma)
bakpoeder voor 250 gr meel
Zo maak je de amandelcake:
Verwarm de oven voor op 175 grd.
Klust de eieren. Maal van amandelen zelf het amandelmeel. Je hebt ongeveer 200 gram nodig.
Alles door elkaar mixen en in een ingevet bakblik doen.
20 Minuten in een oven van 175 graden C.
* Bij de Natrena zoetstof zit een maatdopje met daarop de verhouding zoetstof/suiker. En bakpoeder is een half zakje. Maar ik heb zelf een potje bakpoeder en dan gebruik ik voor 250 gr meel.
Forumbericht van: Nelleke
(recept van 28-6-2006)
Deze overheerlijke amandelcake van zelfgemalen amandelen is ook in de Methode Montignac toegestaan. Het beste recept vind je hier.
Afbeelding van Pirkko Seitsenpiste via Pixabay