fbpx

Vochtafdrijvend en vetafbrekend voedsel

Drink elke ochtend een glas lauw water met wat uitgeperste citroen

APPELAZIJN Gebruik appelazijn in kleine hoeveelheden. Je kunt het gebruiken als saladedressing. Appelazijn is een sterk vochtafdrijvend middel omdat het gemaakt is van appels en de fruitzuren van appels creëert een vetverbrandend proces. Het bevat ook veel potassium dat helpt om de vetopname te verlagen.

ARTISJOKKEN bevorderen de werking van lever en gal. Het bevat de stof cynarine waardoor je meer gal aanmaakt en de spijsvertering beter verloopt. Het maakt artisjokken tot één van de meest ontgiftende voedingsmiddelen.

ASPERGES bevatten de stof asparagine. Dit is een alkaloïde dat stimuleert de nieren en het verbetert het circulerend proces. Alkaloïden heeft een directe uitwerking op de cellen en breekt vet af. Het bevat ook een stof dat helpt om afvalstoffen te verliezen door oxalisch zuur af te breken in je lichaam dat vet vastplakt aan je cellen. Dus door oxalisch zuur af te breken verminderd het vetophopingen.

BLEEKSELDERIJ zie selderij

Ontdek de 3 mythes over afvallen en effectief vet verbranden, schrijf je nu gratis in.

lemonCITROEN Citroensap zorgt voor het loskomen en afvoeren van gifstoffen in je spijsverteringskanaal. Het helpt je darmen op gang, stimuleert de galproductie, hydrateert je darmen en zorgt voor toevoeging van vocht aan je ontlasting. Citroensap geeft verlichting bij verstoppingen, maagzuurproblemen en verminderd een opgeblazen gevoel. Citroen geeft je spijsvertering een zetje, helpt tegen hongeraanvallen. Daarnaast bevat citroen vitamine C.

CAYENNEPEPER stimuleert je ververbranding en remt je eetlust.

GROENE THEE is rijk aan anti-oxidanten en heeft een ontgiftende werking op de lever.

KANEEL zorgt ervoor dat je minder insuline aanmaakt. Probeer elke dag 6 gram kaneelpoeder te verwerken in je eten, bv in je smoothie.

KNOFLOOK heeft mosterdoliën en deze oliën geven een schoonmakend effect in het lichaam. Ze geven de spieren van de darm- en maagbewegingen meer energie zodat je meer vet gaat verliezen en uitspoelt. Ze breken ook vetklonten af, dus eet knoflook en wordt dunner.

KOMKOMMER bevat veel sulfaten en silcon. Deze mineralen stimuleren de nieren om het urinezuur af te drijven, wat een afvalstof is. Doordat je deze urinezuur verliest stimuleert het om vet af te drijven en het vet op je cellen.

KOMIJNZAAD is ontgiftend en ontstekingsremmend. Zorgt voor een goede spijsvertering.

KOOL helpt je lichaam om afvalstoffen te verliezen omdat het sulfaat en jodium bevat. Deze stoffen helpen ook om de slijmafscheidende membraan schoon te maken van je maag en darmen. Kool is vooral geschikt voor dikke buiken en middelbareleeftijd-vetten, het breekt voornamelijk vet af in deze gebieden.

LIJNZAAD bevat oplosbare en niet oplosbare vezels. Deze vezels mengen zich met gifstoffen in je lichaam en voeren deze af. Lijnzaad voorkomt ook dat gif- en afvalstoffen worden opgebouwd in de darmen. Lijnzaad is ook zeer rijk aan lignaan, een sterke antioxidant. Bovendien zijn ze rijk aan omega-3 vetten die onmisbaar zijn voor een goede gezondheid.

MIERIKSWORTEL heeft een geweldig effect op het afbreken van vet in je cellen (zonder bijwerkingen) en het maakt je lichaam schoon.

MUNGBONEN bevatten veel vezels die je darmen ontgiften en reinigen. Laat de mungbonen ontkiemen tot taugé en verwerk ze bv in salades. De gedroogde zaden zijn te koop bij de toko.

RADIJS maakt de slijmafscheidende membraan in je lichaam schoon omdat het hoge concentratie van magnesium en ijzer bevat. Deze mineralen lossen vet op die in je cellen zitten.

SELDERIJ Ongekookte selderij heeft een hoog geconcentreerde calciumgehalte in een kant en klare gebruiksvorm, dus als je het eet doet de calcium meteen zijn werk. Deze pure vorm van calcium geeft het hormonale systeem een zetje. Deze hormonen zullen het opgehoopte vet afbreken. Selderij bevat ook veel magnesium en ijzer wat je lichaam schoonmaakt.

SLA bevat ijzer en magnesium. Deze mineralen dringen je milt binnen en het helpt je immuunsysteem dat je beschermt tegen ziektes. De milt gebruikt deze mineralen om ze sterker te maken en stuurt ze naar je cellen en weefsels. Het helpt ook de lever, verhoogt je stofwisseling en om vetcellen uit te spoelen. Hoe donkerder de sla, hoe meer mineralen erin zitten.

SPRUITEN stimuleren de klieren, voornamelijk de alvleesklier die hormonen afgeeft. Deze hormonen heeft een schoonmakende effect op je cellen. Het bevat ook mineralen die de nieren stimuleren. De afvalstoffen verlies je sneller en het maakt je cellen schoon.

TOMATEN bevatten veel vitamine C en citroenachtige oxalische zuren. Deze zuren versnellen je stofwisseling. Het helpt ook de nieren om vocht af te drijven en vetdeeltjes uit te spoelen. Deze natuurlijke zuren met enzym geactiveerde mineralen moedigt de nieren aan om grote hoeveelheden vet af te breken en je lichaam uit te spoelen.

UIEN, gelijk aan knoflook, bevat mineralen en oliën dat helpt bij vet afbreken en verhoogt je stofwisseling. Eet elke dag rauwe uien het werkt beter en het ruikt minder dan knoflook.

WORTELS bevatten carotine, een soort vitamine A. Deze carotine geeft een vet uitspoelende reactie. Deze reactie spoelt snel afvalstoffen en vet uit. De carotine veranderd in vitamine A in de ingewanden en deze proces creëert een versnellende werking van je stofwisseling en dat je cellen vet afbreekt.

YOGHURT bevat bacteriën die zorgen voor een gezonde darmflora.

 

Recept voor vochtafdrijvende soep; klik hier.