fbpx

Gastenboek

46 gedachten over “Gastenboek”

 1. Hoi,
  Rijstmelk met 1,2 vetten waarvan 1,1 verzadigend en 53 kcal per 100 ml, mag dit als ontbijt bij koolhydraten in fase 1?

  Groetjes

  Beantwoorden
 2. Hallo, mag je in de eerste fase ook kippenwit op je boterham eten?
  En ik heb een intolerantie voor koemelk, welke alternatieven kan ik voor mijn ontbijt gebruiken? Kan bijvoorbeeld rijstmelk of soya yoghurt van allround of zit hier teveel vet in?

  Beantwoorden
 3. Ben sinds 3 dagen aan het montiaccen, na Paleo, Sonja Bakker, en zelfs Herbalife…ben nu al iets meer dan een kg kwijt en ik voel me er heerlijk bij! Ik blijf je volgen! grt. Leni.

  Beantwoorden
 4. Hoe zit het eigenlijk met koolhydraatarm brood? Ik was het beu om alleen maar jam of mager vlees op brood te doen, totdat dit brood op de markt kwam. Een verademing…..maar is het wel zo goed in combinatie met roomboter, kaas, pindakaas, of andere vetten?

  Beantwoorden
  • Hoi Yvette, Hoeveel koolhydraten zitten er in het brood? Per sneetje of per 100 gram? Als er 5 gram koolhydraten per 100 gram brood inzitten, dan zou je het kunnen uitproberen. Is het meer dan denk ik niet dat je er van zult afvallen.

   Beantwoorden
 5. leuk om te ontdekken dat montignaccen nog leeft, HET ZAL ONGEVEER 20 JAAR GELEDEN ZIJN DAT WE VIA MONTIGNAC FLINK WAT KILO’S ZIJN AFGEVALLEN. dat is natuurlijk versloft en na verschillende keren SONJABAKKEREN staan we nu weer op het punt dat er toch echt iets moet gebeuren. DE KEUZE is gevallen op MONTIGNACCEN.
  Op deze site weer wat kennis opgehaald maar ik zit nog met 2 vragen.
  – hoe zit het met eieren, te gebruiken bij een vet- en/of koolhydraatmaaltijd?
  – is tarwe-roggebrood (er zit dus tarwe en rogge in) toegestaan?

  alvast bedankt voor de moeite

  ps de capslock staat niet aan, deze reactie verschijnt automatisch in hoofdletter (zeer irritant)

  Beantwoorden
  • hallo, mee eens zeer irritant alles in hoofdletters. Zal op zoek gaan hoe ik dat kan veranderen.

   Eieren: het eiwit is kh en het eigeel is vet. Je kan dus eiwit op brood eten. Maar in het algemeen zie ik een ei als vet.
   Tarwe en rogge zijn toegestaan.

   Beantwoorden
 6. hoi!
  ik ben weer begonnen deze week en ben al 2 kilo kwijt!
  Ben al 10 jaar af en aan met montignac bezig en het is voor mij het enigste waar ik me happy bij voel.
  Ik lees net dat brie dus niet geschikt is in vet-fase 1?
  En pindakaas bij de veTmaaltijd ? dat klinkt goed ! ik ga maar es een nasi maken deze week met gebakken ei, bloemkoolrijst,
  geruld gehakt satesaus satestokje.. man! je merkt nuet eens dat he anders eet!

  Btw kan je mij uitleggen waarom je geen zachte kazen mag?
  alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Hallo, zachte kazen hebben nog iets teveel aan koolhydraten waardoor we ze vette koolhydraten noemen. Wil je afvallen dan kan je dit beter laten staan tot fase II.
   Bloemkoolrijst; ik moest er even voor googlen, maar dat ga ik proberen 🙂

   Beantwoorden
 7. Gisteren besloten om “opnieuw” te Montignaccen. Een 20 jaar geleden ben ik de methode beginnen volgen en viel 11 kg af in 3 maanden tijd. Dit heb ik jaren volgehouden, met succes, maar ben ermee gestopt omdat de andere gezinsleden dat niet zagen zitten en ik het eigenlijk beu werd om altijd aparte potjes te koken voor mezelf. Na de Weight Watchers, calorieën tellen en andere zinloze diëten waarvan de kilo’s er zo we er bijkwamen toen ik stopte heb ik dus besloten om opnieuw te Montignaccen. Hopelijk met evenveel succes als destijds. Alleen één probleem : drink dagelijks mijn witte wijntje(s) en wil die niet laten.
  Wordt vervolgd …

  Beantwoorden
  • Gaat vast wel weer lukken. Ik maak voor mijn gezin vaak een gerecht erbij. Ze eten dus met mij mee maar krijgen bv wel aardappels erbij. Sat wekt prima zolang je zelf niet in de verleiding komt.
   Tip: koop een kleiner glas voor je wijntje, of drink niet doordeweeks en dan in het weekend met mate. Het resultaat zal sneller zijn, waardoor jij je beter voelt. Succes

   Beantwoorden
 8. Hallo,
  Ik ben net begonnen via deze site ik heb het boek besteld maar is nog onderweg. Mijn vraag is wat kan ik nou op brood nemen is dat alleen jam of appelstroop?

  Grt Teuni

  Beantwoorden
  • Hallo in het begin geeft dat het beste resultaat. Je kan ook een vetlunch gebruiken, mits je goed op de tijden let. Lees ook het gedeelte van ” in de praktijk “

   Beantwoorden
 9. Hi,
  Ik zit inmiddels weer in fase 2, maar ben vergeten hoe het ook weer precies met yoghurt zit. Is het geoorloofd om na een maaltijd als toetje yoghurt te nemen? En kan dat dan ook met suikervrije jam?

  Beantwoorden
  • Hallo, had je berichtje nog niet gezien… er zijn 2 soorten overtredingen; kleine en grote. In fase II kan vk brood met kaas of spaghetti met vlees normaal gesproken weer (kleine overtreding). Het ligt eraan hoe je lichaam erop reageert. Ik persoonlijk eet na een vetmaaltijd geen yoghurt. Maar wel bv crème fraîche met sv-jam of nog beter met rode vruchten (uit de diepvries of vers … heerlijk).

   Een grote overtreding is het weer eten van slechte koolhydraten (aardappels, suiker alles met een GI hoger dan 50), doe je dit vaak dan stimuleer je je alvleesklier weer en vervalt deze weer in een toestand van vóór fase I.

   Beantwoorden
 10. Dag Montignaccers,

  Ik ben weer begonnen. Ik ben altijd wel een beetje blijven eten volgens de Methode maar door omstandigheden heb ik het behoorlijk laten versloffen met gevolg dat ik na meer dan 12 jaar op gewicht te zijn gebleven (met zondigen) nu ruim 8 kilo te veel weeg.
  Ik heb wel een vraag m.b.t. drop. “Klene” heeft suikervrije drop. Er zit nauwelijks vet in, wel koolhydraten. Zou ik na een koolhyraatmaaltijd een paar dropjes kunnen nemen of ‘s-avonds bij de t.v. ( na het aantal uren wat ervoor in acht moet worden genomen).

  Dorie

  Beantwoorden
 11. vraagje: Hoe zit het met boter/halvarine op brood??
  Is dit toegestaan? Of mag je hier niets van tijdens een KH maaltijd?
  Alvast bedankt voor het antwoord

  Beantwoorden
  • Hallo, Boter op brood is niet toegestaan: brood is kh en boter is vet.

   Meer info over boter (uit Montignac van A tot Z.)
   Boter bestaat voor 83 % uit vet, waarvan 65 % wordt gevormd door verzadigde vetzuren. En deze verhogen en slechte LDL cholesterol. Halfvolle boter is het totale vetgehalte en de verzadigde vetzuren tot de helft teruggebracht en isd it dus beter voor hart en bloedvaten.
   Halvarine is qua vet gelijk aan halfvolle boter, maar het cholesterolgehalte is tot bijna nul gereduceerd.
   Boter bevat ook vitaminen A, D en E. 10 tot 15 gram per dag is voldoende.

   Eet verse boter of gesmolten; bijvoorbeeld bij groente of volkoren spagetti (fase II)

   Beantwoorden
 12. Hallo ik ben net begonnen met montignac en vroeg me af of ik als ontbijt ook een groene smoothie kan nemen d.w.z. Fruit en groenten en water gemixt in de blender. Mag die combi van fruit en groente als ik maar niet “verboden fruit” gebruik?
  Groeten Mireille

  Beantwoorden
  • Hallo, fruit kan je het beste eten op een nuchtere maag; anders kan het gaan gisten (opgeblazen gevoel).
   Rood fruit en gekookt fruit gaat niet gisten …

   Welke combinatie ga je mixen, ben benieuwd 🙂

   Beantwoorden
 13. Hi,
  Nog een vraagje. In fase 1 is het toch geoordloofd om ‘s avonds een blokkje kaas of worst te eten hé? Als hartig hapje voor tussendoor?
  Alvast dank! Rene

  Beantwoorden
  • Ja blokjes kaas zijn toegestaan. Let op dat het geen zachte kazen zijn, zoals brie. Worst mag in feite ook, alleen ben ik er nog niet 1 tegengekomen die mm-proof is. Jij wel?

   Beantwoorden
 14. ik zie dat pindakaas mag? maar dat mag opbrood of alleen bij koolhydraad? en ook in fase 1?
  musschien een idee om iets meer met de G index te doen?

  succes!

  Beantwoorden
  • Hallo, van de pindakaas kan je heerlijke satesaus maken. Het is niet bedoeld voor op brood.
   De GI-index uitbreiden is een goed idee, ik heb er alleen de tijd niet voor.

   Beantwoorden
 15. he he ik heb je weer gevonden,ik was het oude forum ook al kwijt,maar dat heb ik weer ,maar niemand gebruikt het meer zag ik .Ik wou maar weer s beginnen,want dat Sonja gebeuren is dus voor mij funest……
  Ik moet nu nog even zoeken waar alles staat op de site,er zit zeker geen forum bij?
  Leuk dat je weer bent begonnen met deze site,
  groeten Petra.

  Beantwoorden

Geef een reactie