fbpx

Top 10 gezonde voeding Dr. Jenkins

top 10 gezonde voedingDr. David Jenkins is een wereldleider in voedingsonderzoek. Hij is de oprichter van de Glycemic Index (GI) die de weg heeft vrijgemaakt voor veel van de populaire diëten van vandaag.

In dit artikel noemt hij de top 10 van gezond voedsel op basis van zijn onderzoeksresultaten.

 

 

Top 10 gezonde voeding

  1. Volkoren pasta (volkoren granen met een lage glycemische index)
  2. Voorgekookte bruine rijst (een ander volkoren graan met lage glycemische index)
  3. Hele gerst (een voedsel met een lage glycemische index met cholesterolverlagende vezels en een mogelijke vervanging voor “kleefrijst”)
  4. Volkorenproducten (verlaagd het calorische gehalte van voedsel en lijkt te beschermen tegen zowel diabetes als hartaandoeningen)
  5. Bonen, erwten en linzen (ook bekend als peulvruchten, deze voedingsmiddelen met een lage glycemische index verbeteren de glykemische controle en serumcholesterol en zijn een uitstekende bron van eiwitten en mineralen)
  6. Noten zoals amandelen, walnoten en pistaches (aangetoond om het cholesterol te verlagen en het risico op hartziekten te verminderen)
  7. Tofu / soja (een uitstekende bron van eiwitten en aangetoond dat het cholesterol verlaagt en het risico op hartaandoeningen vermindert)
  8. Sinaasappels / mandarijnen (een vrucht met een lagere glycemische index die helpt de glykemische controle bij diabetes type 2 te verbeteren)
  9. Bessen (een vrucht met een lagere glycemische index waarvan is aangetoond dat deze zowel de glykemische controle als de bloeddruk bij diabetes type 2 helpt te verbeteren en een uitstekende bron van antioxidanten is)
  10. Appels (de onderzoeken van Dr. Jenkins tonen aan dat appels het risico op hartaandoeningen verlagen)

 

Voeg toe aan uw boodschappenlijst:

Appels, bessen, sinaasappels, tofu, soja, noten, bonen, erwten, linzen, hele gerst, volkoren granen en brood, voorgekookte bruine rijst, volkoren pasta

 

Dr. David Jenkins, grondlegger van de Glycemic Index, heeft een top 10 gezonde voeding samengesteld. Voeg ze toe aan uw boodschappenlijstje.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: