By Anja Anker-Borst.
Na een kort voorwoord over het waarom van deze recepten volgt in een notendop uitleg over de methode Montignac. De basis van alle gerechten is zo natuurlijk mogelijke voedingsmiddelen waarbij vlees en/of vis ontbreken. Melk, kaas, eieren en peulvruchten worden wel gebruikt.
Alle gerechten zijn ingedeeld naar goede koolhydraten, neutrale of vette gerechten. Met behulp van tabellen zijn de gerechten ingedeeld naar de plaats in het menu en seizoenindicatie. De recepten variëren van lunch-, bij- en hoofdgerechten maar ook fondue en barbecue worden genoemd.
De recepten zijn voor 2 tot meer personen. Elk recept bevat een duidelijke ingrediëntenlijst en receptuur. Ingrediënten zijn in de meeste supermarkten te koop. De auteur geeft aanvullende informatie en praktische tips. De gerechten zijn zowel gewoon (aangepaste versie van andijviestamppot) tot apart (uiensalsa).
Met een zeer uitgebreid alfabetisch receptenregister, ingedeeld naar type gerecht.
Bevat 16 kleurenfoto’s.
Geschikt voor vegetariërs die reeds op de hoogte zijn van de methode Montignac en die zoeken naar vegetarische recepten.
Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.