fbpx

Slank worden met zakendiners

boekzakendinersSlank worden met zakendiners

By Michel Montignac.

Dit boek beschrijft een methode om af te vallen, gebaseerd op de koolhydraat-insuline stofwisseling. De auteur begint met informatie over de verschillende voedingsstoffen met aandacht voor de glycemische index. Beschreven wordt waarom kcal. beperking niet helpt en er wordt uitleg gegeven over de Montignac methode.
Hij geeft adviezen over de maaltijden waarbij bepaalde voedingsmiddelen nader toegelicht worden. Enige aandacht wordt besteed aan hart- en  vaatziekten, sport en buitenshuis dineren. Hierbij wordt een Franse menukaart besproken. Tevens schema’s ter ondersteuning van deze voeding. De lezer,  met name de gastronomisch ingestelde zakenman/-vrouw, wordt persoonlijk aangesproken.
Bevat een ‘technisch’ gedeelte in klein lettertype.  Zwartwitillustraties. Geschikt voor personen die veel buitenshuis eten en daardoor denken niet te kunnen vermageren. Geen register. In vergelijking met de  vorige editie is het hoofdstuk ‘spijsvertering’ vervangen door een hoofdstuk over vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ook bevat deze editie een lijst van in de handel zijnde Montignac voedingsmiddelen en enkele adressen.

Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.

%d bloggers liken dit: