fbpx

Slank en Snel deel 2

slankensnel2Slank & Snel deel II

De fast cuisine van Michel Montignac

Auteur: Ria Tummers

Op de achterflap o.a.:

Als vervolg op de eerste – uiterst succesvolle – uitgave van Slank en Snel deel 1, vindt u in Slank en Snel deel 2 de geactualiseerde toepassing van de Methode Montignac, de voordelen van de methode, en een uitleg hoe deze in de praktijk werkt.

Voorts krijgt u meer dan 100 nieuwe recepten voorgeschoteld voor ontbijt, lunch en diner. Dit alles op een manier die aansluit bij de snelle keuken van vandaag: dus in korte tijd een heerlijke, verantwoorde maaltijd op tafel.

ISBN: 9058600718

Uitgave: 2001 – Artulen Nederland – 157 pagina’s  /opnieuw uitgegeven door Strengholt (2003 ?)

 

Recensie (Wendy):

Dit boek bevat recepten gebaseerd op de methode Montignac. In de inleiding beschrijft de schrijfster, in het kort, de principes van deze leefstijl en de  praktische consequenties voor zowel inkoop als de bereiding van de maaltijd.
 
Bij de recepten wordt aangegeven voor welke fase en welk type gerecht het is.  Duidelijke ingrediëntenlijst, goede receptuur en praktische adviezen maken de recepten, mits men over enige kookervaring beschikt, goed uitvoerbaar.
De  recepten variëren van broodbeleg, hartige hapjes, salades, soepen, hoofdgerechten op basis van vlees, wild en gevogelte, vis, vegetarische en gebak. Bij de  naamgeving is zoveel mogelijk het hoofdingrediënt aangehouden.
Bevat twee gebruikersvriendelijke lijsten met overzicht van type gerecht en indeling naar  plaats in het menu en receptenregister. De zestien kleurenfoto’s zijn per groep van acht samengevoegd. Weinig magnetrongerechten, wel ovengerechten.
Voor  de Montignacgebruiker een boek met vele mogelijkheden.
Ook in dit boek uitkijken met fouten die in de recepten geslopen zijn! Het boek bevat ruim 100 recepten.

Aanbevolen door wendy-tje·, 2-7-2003.

%d bloggers liken dit: