fbpx

Slank en Snel deel 1

slankensnel1Slank & snel 1

De fast cuisine van Michel Montignac

Auteur: Ria Tummers

Op de achterflap o.a.:

Zes weken lekker eten volgens Montignac (fase 1) leverde een gewichtsverlies van 12 kilo op: voor zowel Ria als haar man. Daarna  (in fase 2) zijn de kilo’s niet meer teruggekomen. Dankzij het gemak waarmee de Montignacleefregels in het dagelijks leven konden worden toegepast.

Een moeilijkheid was echter dat de tot nu toe beschikbare Montignacrecepten uit het Frans vertaald zijn, terwijl wij in de Lage Landen tóch in bepaalde opzichten een andere manier van bereiden hebben. Ria Tummers heeft de uitdaging aangenomen om de principes van de Methode Montignac te vertalen in smakelijke, gemakkelijke en snel uitvoerbare recepten voor lunch en diner. Daarnaast vindt u ook aanwijzingen voor het ontbijt.

Dit boek bevat méér dan 150 van deze recepten, die zich gemakkelijk laten combineren tot grote en kleine menu’s. Ook uw gasten die de Methode Montignac (nog) niet kennen zullen geen problemen hebben met de “dieet”-voorschriften uit dit boek.

ISBN: 9075720017

Uitgave: 3e druk 1996 – Artulen Nederland – 227 pagina’s  / opnieuw uitgegeven door Strengholt (2010 ?)

 

Recensie (Wendy):

In dit boek worden recepten gegeven gebaseerd op de methode Montignac. In de inleiding wordt ingegaan op de inkoop, voorraad en bereidingstechnieken, met  name waarbij deze methode afwijkt van ons huidige voedingspatroon.
 
Het tweede deel omvat de recepten variërend van broodbeleg, snacks, hoofd- (vis,  gevogelte, vlees en vegetarisch) en nagerechten. Sommige receptgroepen worden voorafgegaan door bereidingsadviezen.
 
De recepten bevatten een duidelijke, in  Nederland te verkrijgen, ingrediëntenlijst en goede receptuur waarbij kookervaring verwacht wordt. Bij de bereidingswijze zijn zowel ingrediënten als het  gebruikte kookgerei in afwijkend lettertype gedrukt.
 
Als laatste bevat het boek een menusuggestie voor fase 1 voor 6 weken en enkele feestmenu’s met  praktische adviezen. Het receptregister is per receptgroep (categorie) ingedeeld. Voor hen die deze methode volgen kunnen de recepten een welkome aanvulling  zijn op de recepten beschreven in eerder verschenen boeken over deze methode.
 
Kijk echter wel uit voor kleine foutjes die in een aantal van de recepten geslopen zijn.
Er staan 200 recepten in het boek.
 

Aanbevolen door wendy-tje·, 2-7-2003.

%d bloggers liken dit: