By F. van Arkel.
De schrijfster geeft in deze uitgave een honderdtal saladerecepten ingedeeld volgens de methode Montignac. Het boek bevat geen informatie over deze methode.
De salades zijn ingedeeld naar de vier seizoenen, apart vermeld staan barbecue, picknick en/of buffetsalades, sausen, dressings en vinaigrettes.
Per bladzijde één recept. Aangeduid wordt hóe de salade te gebruiken (als hoofd- voor- of bijgerecht) en voor welke fase en type maaltijd (Montignacmethode) deze geschikt is. De type salades variëren van eenvoudig voor-, bij- of lunchgerechten, volledige maaltijdsalades, waaronder vegetarische, koude en lauwwarme, zoete en hartige.
Zowel ingrediënten en receptuur zijn duidelijk omschreven. De tekst en de eenvoudige illustraties zijn in groen afgedrukt.
De buitenkant bevat informatie over de schrijfster met, in groen gekaderd, een kleurenfoto van een salade. Het receptenregister is op soort gerecht ingedeeld.
Vanwege de specialisatie (enkel salades) geschikt voor de Montignacaanhanger die hiervan houdt.
Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.