fbpx

Montignac uit de oven

Montignac-ovenMontignac uit de oven

100 heerlijke ovenrecepten

Auteur: Francis van Arkel

Op de achterflap:

De methode Montignac is een beproefde manier om snel slank te worden én te blijven. Bij deze methode staat genieten van lekker eten en drinken voorop. Nog belangrijker is, dat de methode uw conditie en gezondheid verbetert!

In dit nieuwe boek van Francis van Arkel vindt u 100 heerlijke, nieuwe recepten die allemaal geheel of gedeeltelijk in de oven bereid zijn. De gerechten zijn overzichtelijk ingedeeld naar voor- of lunchgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Bij de hoofdgerechten vindt u niet alleen vlees-, vis- en gevogelterecepten, maar ook voortreffelijke ovenschotels met rijst en pasta. Daarnaast stelde de auteur nieuwe recepten samen voor vegetarische gerechten, groenteschotels, pizza’s, hartige en zoete taarten. Het resultaat is een zeer gevarieerd kookboek, voor iedereen die lekker én gezond wil eten.

ISBN: 9058600416
Uitgave: november 2000 – Strengholt – 144 pagina’s

 

Recensie (Wendy):

Dit boek biedt smakelijke recepten voor voor- of lunchgerechten, hoofdgerechten met vlees, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, met rijst enpasta,  vegetarische schotels, groenteschotels, pizza’s, hartige taarten, zoete taarten en nagerechten.
Bij ieder recept een duidelijk ingedeelde  ingrediëntenopgave, benodigd keukengerei, bereidingswijze en opgave van voorbereidingstijd en oventijd. Bij ieder recept staan aangegeven het aantal eters  (4), of het een Vet- of een Koolhydraatmaaltijd betreft en de fase I, II of beide. Eenvoudig te bereiden recepten voor een breed publiek.
Van de gebruiker  wordt bekendheid met het Montignacdieet verondersteld dat verder niet meer wordt toegelicht. Bekend is dat dit dieet te veel eiwitten en vet bevat.
Tekst in  groen, versiering van de buitenmarge, illustraties van groenten, fruit enz. in dezelfde steunkleur. Voorin een inhoudsopgave, achterin een register.
Het boek bevat 100 recepten, waaronder een groot aantal recepten voor fase 2.
Ook hier weer uitkijken met kleine foutjes in de recepten.

Aanbevolen door wendy-tje·, 2-7-2003.

%d bloggers liken dit: