By F. van Arkel.
In de inleiding wordt een aantal kruiden en specerijen beschreven en enige specifieke productinformatie gegeven. Kennis over de Methode Montignac wordt als bekend verondersteld. Het boekje bevat Chinese, Indonesische en enkele Thaise recepten, inclusief het zelf bereiden van enkele sambals.
Van elk gerecht is er op een halve bladzijde een kleurenfoto, de resterende helft bevat receptuur en ingrediëntenlijst. De receptuur vereist enige kookervaring. Voorbereidingstijd varieert van kort (10-15 min.) tot lang (meer dan een uur). Bij elk gerecht staat aangegeven voor welke fase in de Methode Montignac het gerecht geschikt is, het aantal personen en soms welk (bij-)gerecht erbij past. Nederlandse, soms ook de Indonesische benaming.
Aangezien de Methode Montignac o.a. voornamelijk volkorenproducten adviseert, krijgt men wel zeer aangepaste gerechten, wat niet op de foto’s tot uitdrukking komt. Om deze gerechten te bereiden moet men zowel de Methode Montignac als de Indonesische en Chinese keuken goed kennen.
Met een register op de Nederlandse naam en een op de Chinese of Indonesische naam.
Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.