Monter met Montignac…ook bij voedselovergevoeligheid
By Anja Anker-Borst.
Dit boek, geschreven door en voor personen met de schimmelinfectie candidiasis, is gebaseerd op de ‘methode Montignac’ en met name op fase 1 ervan. Men wordt geacht op de hoogte te zijn van deze methode. De schrijfster geeft aan hoe ze tot deze methode is gekomen en hoe deze in de praktijk werkt.
Informatie over voedingsstoffen en de glycemische index ontbreekt.
Een arts geeft een korte uitleg over candidiasis. In een apart hoofdstuk worden praktische tips gegeven.
De recepten zijn ingedeeld naar goede tot zeer goede koolhydraten, vet-eiwit en combinatiegerechten. Afhankelijk van de persoonlijke situatie kan men een keuze maken. Elk hoofdstuk bevat, op alfabetische wijze gerangschikt, de recepten en m.b.v. een tabel de plaats in het dagmenu.
De recepten hebben een duidelijke ingrediëntenlijst (vnl. producten uit de natuurvoedingswinkel) en een indicatie voor het aantal personen.
Bevat tevens een alfabetisch receptenregister en 16 kleurenfoto’s, geen illustraties.
Aanbevolen door wendy-tje·, 16-1-2006.