fbpx

Wat zit er in uw eten?

e-nummers

 

Wat zit er in uw eten? De gids die u alerter maakt op al die E-nummers.

Een handzaam boekje met een duidelijk overzicht van alle E-nummers en de officiële benamingen. De gevaarlijkste stoffen zijn E951 Aspartaam en E621 MonoNatriumGlutamaat (MNG).  Ze zijn kankerverwekkend, tasten onze hersenen aan (en die van onze kinderen sneller) en zijn gewoon ronduit giftig!

Zie ook deze uitzending van Tros Radar.

Will Jansen

De journalist Will Jansen was begin 2007 in Frankrijk voor een culinaire reis. En hij zag in een boekwinkel het boekje “Additiefs Allimentaires” liggen. Geschreven door Corinne Gouget. Zijn aandacht was getrokken en verder onderzoek was voor hem schokkend. E-nummers, onder andere zoutzuur, chloor of aluminium, worden zonder enige terughoudendheid aan ons eten toegevoegd. Hij besloot het boekje te gaan vertalen in het Nederlands.

Wat zijn additieven, wat zijn de E-nummers?

Dat vraagt u zich vaak genoeg af als u de etiketten leest van al die producten in de supermarkten. Wat betekenen ze, waarom zitten ze in het eten? Vaak kunt u ze niet eens goed lezen (ze zijn niet voor niets klein gedrukt), laat staan begrijpen. Al die moeilijke woorden en codes. Met deze gids kunt u er eindelijk achter komen wat er allemaal in uw eten gestopt wordt. En dat is niet gering. Op basis van wat u met deze gids te weten komt, kunnen er heel wat producten de kliko in. Het gaat om uw gezondheid die u gratis heeft gekregen, die nergens te koop is, maar die wel dagelijks op de tocht staat omdat voedselproducenten het belang van hun portemonnee groter achten dan uw gezondheid. 

Bekijk op bol.com

Corinne Gouget

De Française Corinne Gouget bestudeerde al meer dan 14 jaar de giftigheid van de voedseladditieven en de zogenaamde E-nummers. E staat niet voor de vitamine E, maar voor Europa, dat is alvast de eerste vergissing die ze uit de wereld helpt. Gouget heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd en bestudeerd. Dankzij haar inspanningen weet u in het vervolg wat u allemaal in uw mond steekt en wat u voortaan moet laten liggen. Zorg voor uw eigen gezondheid. Dankzij dit boekje gaat u zich beter voelen en komt u minder bij de huisarts.

Uitgeverij Bouillon Bilthoven

het zit echt overal in

 

Zelfmoord?

22 juni 2015 is Corinne Gouget aangereden door een trein. Er wordt gesuggereerd dat ze zelfmoord heeft gepleegd maar er zit meer achter deze zaak aangezien ze een doorn in het oog was voor de voedselindustrie. Gouget bestudeerde al meer dan veertien jaar de giftigheid van voedseltoevoegingen en heeft tientallen internationale onderzoeken naast elkaar gelegd. Alles wijst erop dat zij een flinke prijs heeft moeten betalen voor haar klokkenluidersrol op het gebied van giftige toevoegingen aan ons voedsel. (bron: Niburu)

 

e-nummers gif

Paperback november 2017

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: