fbpx

Brood moet… zegt Montignac

boekbroodsBrood moet…zegt Montignac (niet meer leverbaar)

By F. van Arkel.

Montignac adviseert volwaardig brood met zo min mogelijk additieven. De schrijfster heeft op basis hiervan een groot aantal recepten ontwikkeld hetzij  aangepast. Ze variëren van bekende broodsoorten, buitenlandse broden/-jes tot cake, hartige en zoete taarten.
In 22 bladzijden beschrijft ze de verschillende  basisingrediënten en hun specifieke eigenschappen; de bewerkingen, afbakken, bewaren en enkele praktische tips. Sommige bewerkingen worden met kleine  foto’s geïllustreerd. In 5 bladzijden wordt de werking van de broodmachine beschreven.
De recepten zijn ingedeeld naar type brood. Bij elk recept staat de  handmatige bewerking en met de broodmachine. Aangegeven wordt voor welke fase het brood is. Indicatie voor gebruiksmogelijkheden ontbreekt. Bij de zoete  recepten worden, door Montignac, toegestane zoetmiddelen gebruikt. Bij de vetsoorten wordt óf olijfolie óf boter gebruikt.
Tussen de recepten staan paginagrote  kleurenfoto’s van de broden.
Acht bladzijden zijn ingedeeld voor eigen receptuur. Bevat een alfabetisch receptenregister.
Door het consequent gebruik van  volkorenproducten is dit een boek voor de enthousiaste broodeter en -bakker die “Montignac” volgt.

Aanbevolen door wendy-tje·, 3-12-2002.

%d bloggers liken dit: