fbpx

Vlees(-waren)

Vlees(-waren):

België, in de winkel Carrefour staat er op de voorverpakte vleeswaren steeds op wat de ingrediënten zijn, dat is ook al een pluspunt.

Bockworst:

Bockworst bij Bas van der Heijden of een broertje daarvan.

Bockworst merk ‘Bio’: 6 stuks bij Delhaize-supermarkt in België

Bockworst, Aldi, in 2006 zijn er suikers aan toegevoegd

Rookworst:

Rookworst, Biologische, bij de Groene Weg Slagerijen, daar zit geen suiker in

Rookworst Gelderse UNOX (rode verpakking) – Supermarkten let op! sinds oktober 2007 niet meer MM-proof

Ingrediënten nieuw: varkensvlees 91%, water, zout,varkensvet, voedingszuur (citroenzuur), rundercollageen, stabilisator (E451, E452), geharde plantaardige olie, antioxidant E300, dextrose, rozemarijnextract, conserveermiddel E250, specerij-extracten (nootmuskaat, koriander, zwarte peper, chilipeper)

(als je de oude nog kunt vinden kopen dus: Ingrediënten oud: varkensvlees 87%, varkensvet, water, zout, stabilisator (E451, E452), voedingszuur E330, rundercollageen, aroma’s, varkenshemoglobine, antioxidant E300, smaakversterker E621, conserveermiddel E250)

rookworst

 

De nieuwe Gelderse rookworst (2015) weer mm-proof.

 

 

 

Spek:

Biologische gerookte spekreepjes bij Albert Heijn

Dobbelsteentjes gerookt spek, Jumbo voorverpakt en bij de Sanders

Dobbelsteentjes vetspek van Stamboeck, bij Dirkson

Gerookte spekblokjes bij MCD

Magere spekreepjes bij Hema

Spekjes bij Makro

Zuurkoolspek van Stamboeck, bij Dirkson

Vlees

Cevapcici, merk RM Frozen Food uit Duitsland 1000g, diepvries bij de Lidl.

ingr.: rundvlees 97%, (fijngehakt), keukenzout, kruiden.

Kebab, merk Prevora uit Duitsland, 400g diepvries, bij de ALDI(bevat sinds 2008 karamelsuikerstroop en aroma met tarwe) Kogelbiefstuk, merk Eyckeler & Malt AG uit Duitsland, 4 stuks 500g, diepvries bij deALDI. ingr.: rundvlees, gejodeerd keukenzout, stabilisatoren: natriumcitraat en natriumascorbaat.

(anti allergeen: bevat geen gluten en melksuiker)

Lamsbiefstuk, merk Eyckeler & Malt AG uit Duitsland, 4-5 stuks 400g diepvries bij de ALDI. ingr.: lamsvlees 95%, marinade 5% (plantaardige oliën, gejodeerd keukenzout, kruidenmix, stabilisatoren: natriumcitraat en natriumdiacetaat; antioxcidant: ascorbinezuur).

(anti allergeen: bevat geen gluten en melksuiker)

Rundergehakt, zonder suikers/dextrose, bij Plusmarkt

Rundergehakt Biologische, zonder suikers/dextrose, bij Albert Heijn

Rundergehakt diepvries, zonder suikers/dextrose, bij Albert Heijn

Shoarma, merk Oldenlander, koelvakken bij de Lidl

ingrediënten: varkenvlees 95 %, kruidenmarinade 5 %(plantaardige olie, jodiumhoudend keukenzout,kruiden, smaakversterker: mononatriumglutamaat, stabilisatoren: natriumdiacetaat en trinatriumcitaat, antioxidant: ascorbinezuur, aroma’s)

Vleeswaren

Bacon, bij Aldi

Boerenworst, gedroogde, merk Aubel, bij de Jumbo. (ligt bij de vleeswaar/beleg en is in een ruime plastic zak verpakt.)

Chorizo ‘extra’ bij de Hema

Lamsworst, bij de natuurwinkel

Filet Americain, bij C1000, Keurslager, Sanders. (let wel op de verschillende soorten, sommige zijn mm-proof, andere niet.)

Fricandeau, bij iedere supermarkt (op de versafdeling niet bij de discounters)

Ham, Beenham van Stamboeck, bij Dirk van de broek.

Ham, Biologische ham bij de Albert Heijn (bevat sinds 2008 “biologische suiker”)

Ham, Mediterrane ham, 2 soorten , 11 mnd. gerijpt van het merk Dulano bij de Lidl 100g.

* Prociutto Italiano, ingr.: varkensvlees 92%, zeezout, kruiden, kaliumnitriet

* Original Jamón Serrano, ingr.: varkensvlees 93%, zeezout, natriumnitriet, kaliumnitraat

Luncheon meat, merk Delikatess, bij Lidl (ca juli 2006 uit het assortiment genomen)

Rookvlees bij Albert Heijn, Konmar, Super de Boer, Plus, C1000 (Voorverpakt en/of vers)

Rosbief, bij iedere supermarkt (op de versafdeling niet bij de discounters)

Runderrookvlees zonder -ose of -ine bij de DEKA

Salami, bij de natuurwinkel Salami, heet Goudsalami, bij de C1000.

Salami runder, zonder -ose of -ine bij de DEEN

Eten is een feest

eten is een feestEten is een feest!

complete menu’s voor bijzondere gelegenheden

Auteurs: Francis van Arkel & Ria Tummers

Speciaal voor Montignaccers is aangegeven welke aanpassing in de bereiding moet worden gedaan, of zijn alternatieve gerechten geboden.

 

Op de achterflap van Eten is een Feest

Er zijn van die speciale gelegenheden, die door een zelfbereid diner nog specialer worden. Bijvoorbeeld een huwelijksaanzoek, het eerste bezoek van je aanstaande schoonouders, een nieuwe baan, of de thuiskomst van je geliefde na een (zaken) reis.

In dit handzame boek worden niet alleen de samengestelde menu’s compleet uitgewerkt, maar krijg je ook advies hoe je de tafel het meest sfeervol kunt aankleden, suggesties voor een menukaart, en een boodschappenlijst.

Tevens worden tips gegeven in welke volgorde de gerechten het beste kunnen worden bereid en in hoeverre je dit van tevoren kunt klaarzetten. Het resultaat is dan ook, dat je zelf ook optimaal kunt genieten van het diner, en je volle aandacht kunt besteden aan de feestelijke gelegenheid.

Dus, ook als je zelf gaat bereiden: Eten is een feest!

 

ISBN: 9058601242

Uitgave: oktober 2002 – Strengholt – 158 pagina’s

Diners

dinersDiners

Honderd heerlijke recepten volgens de nieuwe Methode Montignac

 

Auteur: Michel Montignac

 

Op de achterflap van Diners

Dit receptenboek kan als aanvulling gezien worden op het basisboek Makkelijk op je gewicht, lekker eten en gezond leven. In Montignac-diners vindt de lezer nog meer heerlijke diners om makkelijk, lekker en gezond mee te kunnen variëren.

Alle recepten behoren tot de eerste fase, dat wil zeggen dat ze meteen al tijdens de afvalfase kunnen worden gebruikt. Ze bevatten geen verkeerde koolhydraten en hebben dus een GI van minder of gelijk aan 35.

Op enkele uitzonderingen na zijn de recepten in dit boek gebaseerd op de mediterrane en in het bijzonder op de Provençaalse kookkunst. Heerlijke zonnige gerechten, waar je het hele jaar door van kan genieten. Het zijn ook snelle en gemakkelijke recepten, waarvan de smaak door iedereen wordt gewaardeerd, uit welke cultuur dan ook. Ten slotte zijn het gezonde recepten, dat wil zeggen dat de ingrediënten heel heilzaam zijn, met name wat betreft het voorkomen van overgewicht, suikerziekte en hart- en vaatziekten.

Bon appétit!

ISBN: 9049400396

Uitgave: december 2009 – Strengholt – 212 pagina’s

DINERS – Honderd heerlijke recepten volgens de nieuwe methode Montignac. Recepten geschikt voor fase 1 de afvalfase, met een GI van 35 of minder.

 

Makkelijk op je gewicht, lekker eten en gezond leven

makkelijk op gewichtMakkelijk op je gewicht, lekker eten en gezond leven.

Volgens de nieuwe methode Montignac. Met praktische weekmenu’s en heerlijke recepten

Auteurs: Ria Tummers en Francis van Arkel

 

Op de achterflap van Makkelijk op je gewicht

Lekker eten en afvallen zonder problemen? Dat kan. Met de vernieuwde methode Montignac. Op een verantwoorde en gezonde wijze kunt u in dertien weken de eerste stappen zetten op weg naar een gezonde eet- en leefstijl.

Montignac-experts Ria Tummers en Francis van Arkel, deskundig op het gebied van voeding en genieten aan tafel, presenteren de vernieuwde methode Montignac. De afgelopen jaren ontwikkelden zij een nieuw programma op basis van nieuwe inzichten over gezonde voeding, gekoppeld aan de veranderende Nederlandse leefstijl. De bekende, unieke punten van de methode zijn gebleven, maar zijn nu helemaal afgestemd op de geest van deze tijd.

ISBN: 9049400213

Uitgave: november 2008 – Strengholt – 232 pagina’s

 De Methode Montignac anno 2008: verrassend, lekker en gemakkelijk!

Kant-en-klare menu’s, makkelijk en snel te bereiden gerechten voor als er door de week weinig tijd is, ingrediënten en producten die je ook vindt in de supermarkt. En er zijn recepten voor feestelijke en wat uitgebreidere maaltijden voor als er wel tijd en zin is om te koken. En niet alleen voor één of twee gezinsleden die slank willen worden en blijven – het hele gezin eet mee. Jong geleerd is oud gedaan!

Dit boek volgens de vernieuwde methode Montignac is geen ‘hongerdieetboek’ met tijdelijke korte termijnresultaten. De methode Montignac wijst de weg naar een plezierige en smakelijke eetstijl, en biedt als enige een eenvoudige, blijvende oplossing, die niet ten koste gaat van de gezondheid. Sterker nog: het is een gezonde manier van leven, waar lekker eten en drinken juist bij horen!

Lekker eten en afvallen zonder problemen? Dat kan met de nieuwe Methode Montignac in 13 weken naar een gezonde eet- en leefstijl.

Op zoek naar nog meer recepten volgens de vernieuwde Methode Montignac? Dit receptenboek DINERS is een prima aanvulling.

De nieuwe Montignac

nieuweMontignacDe nieuwe Montignac

Eten als God in Frankrijk

Auteur: Michel Montignac

Op de achterflap:

Afvallen maar wel genieten van alle goede dingen in het leven als vlees, kaas, chocolade en een mooi glas wijn: Michel Montignac  bewijst dat het kan. Niet met het nieuwste trend-dieet, maar met de Montignac methode – een bewezen klassieker.

Als een van de eersten gebruikte Montignac de glykemische index als basis voor zijn methode – deze GI-tabel is inmiddels het uitgangspunt van vrijwel alle populaire diëten. Hoe val je af én hoe blijf je vervolgens op gewicht? Geen probleem met Montignac!

  • Lijnen met plezier en smaak
  • Klassieke methode op basis van GI-index
  • Nu voor het eerst prachtig geïllustreerd uitgegeven
  • Wetenschappelijke studies hebben het gelijk van Montignac bewezen
  • Inclusief 50 niet eerder verschenen gepubliceerde recepten

Eén suikerklontje is gelijk aan twee glazen champagne of een halve fles Bordeaux. Kies zelf maar!

ISBN: 904431405X

Uitgave: januari 2006 – The House of books – 255 pagina’s

boek 2005

Recensie (Carmen):

Eind 2005 is het laatste boek van Michel Montignac op de markt verschenen. De titel luidt: De Nieuwe Montignac. De bij-, sub- of ondertitel luidt: Eten als God in Frankrijk.

Veranderingen of aanvullingen van het Snelle Afslankplan t.o.v. de ‘oude’ methode fase 1 :

* 2 vetmaaltijden per dag.
* 1 koolhydraatmaaltijd per dag.
* Fruit mag ongekookt tijdens of na de KH maaltijd.
* KH t/m GI 35 (dus ook bepaald fruit) mag je bij de vetmaaltijd nuttigen.
* Bij de vetmaaltijden mag je 1 klein (50 ml) glaasje wijn of bier.
* Fructose als zoetstof op langere termijn.
* Chocolade 70% en hoger heeft een GI van 22 en mag je zo’n 2x per week.
* Het strenge scheiden van de tijden tussen de vet- en kh maaltijden, resp. 3 en 4 uur, is niet meer.
* Het liefst meer vette vis (meervoudig onverzadigde vetten) of wat olijfolie.
* Weinig dierlijke vetten per week en dan mager vlees.
* Meer peulvruchten eten.
* GL of GB ( Glycemische Load = last, lading, belasting) is belangrijk, peentjes mogen dus.

* Glycemische respons, dat is als je brood of pasta eerst opwarmt en dan weer afkoelt.
Brood dus roosteren.
(” Tijdens bewaring op lage temperatuur (bijv. ijskast) kan de glycemische respons van een voedingsmiddel wijzigen door de vorming van resistent zetmeel. Resistent zetmeel is onverteerbaar in de dunne darm en heeft bijgevolg geen invloed op de bloedsuikerwaarden. “)

GI lijst tot en met GI 35, produkten die je bij de vetmaaltijd mag eten:

  • fructose 30
  • jam suikervrij 30
  • melk 30
  • perziken, peren, nectarines, appels, verse vijgen, sinaasappels, pruimen, abrikozen 30
  • abrikozen gedroogd, appels gedroogd 35
  • tuinbonen, gedopt en gekookt 35
  • yoghurt 35

Overig;
Gekookte wortelen (peentjes) hebben een GI van 85. Maar ze hebben een laag koolhydraatgehalte, wat betekent dat je ze bij het Gewichtscontroleplan met mate mag eten.

Dikke vriendjes

dikke-vriendjesDikke vriendjes

Het behandelen en voorkomen van zwaarlijvigheid bij kinderen volgens de Methode Montignac

Auteur: Michel Montignac.

Op de achterflap o.a. :

Montignac legt eerst uit wat obesitas is en wat zwaarlijvigheid betekent voor kinderen. Vervolgens worden de mogelijke oorzaken zo helder en bondig mogelijk op een rijtje gezet. Daaruit blijkt dat de situatie nog niet hopeloos is: obesitas is te voorkomen en te bestrijden, en dat is gelijk ook de kern van dit boek.

DIKKE VRIENDJES gaat dan ook uitgebreid in op wat de aanstaande moeder, de baby en kinderen tot en met de puberteit het beste kunnen eten, maar ook op wat ze het beste kunnen laten staan. Er is dus hoop – ook al wijzen alle voortekenen de andere kant op. Er zijn doeltreffende en zelfs makkelijke oplossingen waarmee deze epidemie gestopt kan worden.

Obesitas kan dus altijd genezen worden; met dit boek biedt Montignac hiervoor een doortastende leidraad.

 
ISBN: 9058 602184
 
Uitgave: november 2004 – Strengholt – 199 pagina’s
 

Aanbevolen door Marlyn7004, 1-6-2005.

Montignac uit de oven

Montignac-ovenMontignac uit de oven

100 heerlijke ovenrecepten

Auteur: Francis van Arkel

Op de achterflap:

De methode Montignac is een beproefde manier om snel slank te worden én te blijven. Bij deze methode staat genieten van lekker eten en drinken voorop. Nog belangrijker is, dat de methode uw conditie en gezondheid verbetert!

In dit nieuwe boek van Francis van Arkel vindt u 100 heerlijke, nieuwe recepten die allemaal geheel of gedeeltelijk in de oven bereid zijn. De gerechten zijn overzichtelijk ingedeeld naar voor- of lunchgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Bij de hoofdgerechten vindt u niet alleen vlees-, vis- en gevogelterecepten, maar ook voortreffelijke ovenschotels met rijst en pasta. Daarnaast stelde de auteur nieuwe recepten samen voor vegetarische gerechten, groenteschotels, pizza’s, hartige en zoete taarten. Het resultaat is een zeer gevarieerd kookboek, voor iedereen die lekker én gezond wil eten.

ISBN: 9058600416
Uitgave: november 2000 – Strengholt – 144 pagina’s

 

Recensie (Wendy):

Dit boek biedt smakelijke recepten voor voor- of lunchgerechten, hoofdgerechten met vlees, vis, schaal- en schelpdieren, gevogelte, met rijst enpasta,  vegetarische schotels, groenteschotels, pizza’s, hartige taarten, zoete taarten en nagerechten.
Bij ieder recept een duidelijk ingedeelde  ingrediëntenopgave, benodigd keukengerei, bereidingswijze en opgave van voorbereidingstijd en oventijd. Bij ieder recept staan aangegeven het aantal eters  (4), of het een Vet- of een Koolhydraatmaaltijd betreft en de fase I, II of beide. Eenvoudig te bereiden recepten voor een breed publiek.
Van de gebruiker  wordt bekendheid met het Montignacdieet verondersteld dat verder niet meer wordt toegelicht. Bekend is dat dit dieet te veel eiwitten en vet bevat.
Tekst in  groen, versiering van de buitenmarge, illustraties van groenten, fruit enz. in dezelfde steunkleur. Voorin een inhoudsopgave, achterin een register.
Het boek bevat 100 recepten, waaronder een groot aantal recepten voor fase 2.
Ook hier weer uitkijken met kleine foutjes in de recepten.

Aanbevolen door wendy-tje·, 2-7-2003.

Slank en Snel deel 2

slankensnel2Slank & Snel deel II

De fast cuisine van Michel Montignac

Auteur: Ria Tummers

Op de achterflap o.a.:

Als vervolg op de eerste – uiterst succesvolle – uitgave van Slank en Snel deel 1, vindt u in Slank en Snel deel 2 de geactualiseerde toepassing van de Methode Montignac, de voordelen van de methode, en een uitleg hoe deze in de praktijk werkt.

Voorts krijgt u meer dan 100 nieuwe recepten voorgeschoteld voor ontbijt, lunch en diner. Dit alles op een manier die aansluit bij de snelle keuken van vandaag: dus in korte tijd een heerlijke, verantwoorde maaltijd op tafel.

ISBN: 9058600718

Uitgave: 2001 – Artulen Nederland – 157 pagina’s  /opnieuw uitgegeven door Strengholt (2003 ?)

 

Recensie (Wendy):

Dit boek bevat recepten gebaseerd op de methode Montignac. In de inleiding beschrijft de schrijfster, in het kort, de principes van deze leefstijl en de  praktische consequenties voor zowel inkoop als de bereiding van de maaltijd.
 
Bij de recepten wordt aangegeven voor welke fase en welk type gerecht het is.  Duidelijke ingrediëntenlijst, goede receptuur en praktische adviezen maken de recepten, mits men over enige kookervaring beschikt, goed uitvoerbaar.
De  recepten variëren van broodbeleg, hartige hapjes, salades, soepen, hoofdgerechten op basis van vlees, wild en gevogelte, vis, vegetarische en gebak. Bij de  naamgeving is zoveel mogelijk het hoofdingrediënt aangehouden.
Bevat twee gebruikersvriendelijke lijsten met overzicht van type gerecht en indeling naar  plaats in het menu en receptenregister. De zestien kleurenfoto’s zijn per groep van acht samengevoegd. Weinig magnetrongerechten, wel ovengerechten.
Voor  de Montignacgebruiker een boek met vele mogelijkheden.
Ook in dit boek uitkijken met fouten die in de recepten geslopen zijn! Het boek bevat ruim 100 recepten.

Aanbevolen door wendy-tje·, 2-7-2003.