Speltbrood met kwark

speltbrood met kwarkSpeltbrood met kwark. Je kan voor de vulling eindeloos variëren. Net wat jezelf lekker vind.

Dit is een klein broodje, als je de ingrediënten verdubbeld dan heb je uiteraard een grotere. Ik ga voor de kleine variant, met elke keer weer wat anders.

 

 

Ingrediënten.

  • 250 gram volkoren spelt
  • 250 gram magere kwark
  • 150 gram vulling (rozijnen*, tutti frutti)
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • snufje zout

 

Zo maak je speltbrood met kwark.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bekleed een cakevorm (klein formaat) met bakpapier of vet het in.

Meng in een kom eerst alle droge ingrediënten.

Voeg dan kwark en het ei toe, je kan het goed mengen met een vork of lepel.

Kneed het met je handen tot een mooie deegbal.

Maak het deeg iets langer in lengte, zodat het mooi past in je cakevorm.

Leg het in de cakevorm.

Plaats je speltbrood met kwark in de voorverwarmde oven en bak het voor circa 45/60 minuten.

Controleer met een houten prikker of het gaar is.

Klop tegen het brood, het moet hol klinken.

Haal het speltbrood met kwark uit de vorm en laat het uitwasemen op een rooster.

*rozijnen hebben een GI van 65 en in de Methode Montignac kan je ze beter weglaten. 

 

Heerlijk met suikervrije appel/peren stroop.

speltbrood speltbrood

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar een lekker en simpel te maken speltbrood? Dit speltbrood met kwark heeft een vulling van tutti frutti en rozijnen.

 

 

 

 

Geef een reactie