Quiche Lorraine a la Montignac

quiche LorraineQuiche Lorraine a la Montignac is de gezonde variant op het origineel. De quiche komt uit het Noord-Franse Lotharingen tegen de Duitse grens aan. De quiche heet in Duitsland dan ook Flammkuchen.

 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 150 gram ontbijtspek, in dunne reepjes
  • 4 eieren
  • 200 gram crème fraiche
  • 200 gram geraspte kaas
  • peper, zout
  • Provincaalse kruiden
  • olijfolie

Zo maak je de quiche Lorraine a la Montignac

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vet een ovenschaal in met wat olie.

Meng in een kom de ui, prei, knoflook, sambal en het ontbijtspek.

Bedek de bodem van de ovenschaal met dit mengsel.

Klop de eieren los met de crème fraiche, voeg de kaas en de Provençaalse kruiden erbij.

Giet dit over de rest in de ovenschaal.

Bak de quiche Lorraine a la Montignac voor ongeveer 30 minuten gaar in de oven.

 

Foto is niet van dit gerecht.

Quiche Lorraine a la Montignac is de gezonde variant van de oorspronkelijke Franse quiche of ook wel de Duitse flammkuchen van Lotharingen.
Quiche van Rinus is ook erg smakelijk, recept vind je hier.

Geef een reactie